Aktivnosti

Sprehod po Lendavi, ogled znamenitosti, degustacijska in kulinarična doživetja

Informacijska pisarna podjetja Turizem Lendava d.o.o. se nahaja v starem mestnem jedru Lendave, poleg župnijske cerkve Sv. Katarine.
Lendava, mestece na skrajnem severo-vzhodu Slovenije, se naslanja na eni strani na slikovite, s trto posajene Lendavske gorice, na drugi strani pa se odpira na prostrano ravnino sveta ob reki Muri. Nekdaj cvetoče mesto, sedež širšega okraja za časa Avstro-Ogrske monarhije, po I. svetovni vojni zapostavljen obmejni kraj, kamor so le po direktivi oblasti prihajali učitelji in uradniki.
Po drugi svetovni vojni je razcvet naftne industrije dvignilo gospodarstvo in razvoj kraja.
Do danes je Lendava uspela ohraniti bogato zgodovinsko dediščino in pestro kulturno bogastvo, saj so živeli  in  še danes živijo tu v sožitju pripadniki različnih narodnosti, veroizpovedi in kultur ( Slovenci, Madžari, Hrvati, Romi, drugi, katoličani, evangeličani, do II. svetovne vojne močna  židovska skupnost). 
Lendava je danes razvijajoče se mesto, kjer ohranjamo tradicionalno izročilo in obnem sledimo razvoju.
Lendava je blizu – avtocestna poveza vas pripelje prav k nam, le pred mejo z Madžarsko zavijete z nje.
Z veseljem pričakujemo obiskovalce, ki jim nudimo informacije in prospektno gradivo o turistični ponudbi v naši Občini in tudi širše. Imamo pester izbor avtentičnih spominkov, ki so vezani na tradicionalne rokodelske spretnosti tukajšnjih mojstrov.
Organiziramo: lokalna turistična vodenja - sprehod po mestu, ogled znamenitosti, degustacijska in kulinarična doživetja:
Sprehod po mestu – zunanji in notranji ogledi znamenitosti: gledališka in koncertna dvorana, sinagoga, cerkev Sv. Katarine, Muzej meščanstva, tiskarstva in dežnikarstva, razstavne zbirke Galerije-Muzeja na gradu, mumije Mihaela Hadika v kapeli SV: Trojice,…Organiziramo tudi degustacije, kosila, večerje,  izlete povezane s kulinarično avanturo.
Največji turistični prireditvi v Lendavi sta vsekakor Bogračfest – tekmovanje v kuhanju bograča in Lendavska trgatev – etno turistična prireditev.

Turizem Lendava d.o.o.,
Glavna ulica 38
9220 Lendava-Lendva
T: +386 (0)2 5788 390,
F: +386 (0)2 5788 391
E: info@lendava-turizem.si
www.lenava-turizem.si
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Panvitina srčna pot - Skupina Panvita je skupaj s partnerjem D... » več
Kolesarske poti po Prlekiji - Prlekija je pokrajina polna prelepih nas... » več
Roto tours, Polana - Tudi Prekmurje oz Pomurje zna biti zanim... » več
Turistični center Zaton - Vsaj 6 razlogov zakaj obiskati Turistič... » več
Konjeniški klub Zaton - Konjeniški klub Zaton je bil ustanovlje... » več
VESTNIK
TURISTIČNE AGENCIJE
Muranica GoPrekmurje.si je turistični informativni in prodajni portal, ki ponuja aktualne informacije o naravnih in turističnih znamenitostih, prireditvah, šegah in navadah in kulinariki. » več
Center Turizem d.o.o. Turistična agencija CENTER v svojih poslovalnicah v Murski Soboti, Mariboru in Ljutomeru ponuja kompletno turistično ponudbo na enem mestu. » več
Relax Turizem Programi družbe Relax Turizem d.o.o. temeljijo na zadovoljevanju potrebe po koriščenju prostega časa- torej na poslanstvu »zadovoljiti potrebe po sproščenem koriščenju prostega časa«. » več
Turistična agencija Pütra Pomurje predstavljeno na Pütrin način. » več
Turistična agencija Klas Murska Sobota Turistična agencija Klas nudi: letovanja poleti in pozimi po Sloveniji in tujini, potovanja in izlete za zaključene skupine ali individualne prijave, prodajo vstopnic za koncerte in prireditve, posebno ponudbo za Pomurje in občasne avtobusne prevoze. » več
KORISTNE INFORMACIJE
Javna prevozna sredstva in avtomobilska vožnja Avtobusne povezave, železniške povezave, pomoč na cesti; ... » več