Aktivnosti

Kolesarske poti po Prlekiji

Prlekija je pokrajina polna prelepih nasprotij in gostoljubna mati prebivalcev, znanih po prleški govorici in navezanosti na domačijo. Je del Slovenije med Muro in Dravo, dežela goric, ravnic in klopotcev, ki celo jesen pozdravljajo obiskovalce naših goric.
Prva kolesarska pot se imenuje Vardova pot. Na njej si lahko kolesar ogleda Vardov grad, od koder je lep pogled na prleško ravnico, vinograde, ribnike z labodi, obišče kmečki turizem, Klet Ljutomerčan in lončarsko delavnico. Pot je dolga 11 km in je lažja.
Pot sivih čapelj je druga pot, ki poteka izključno po ravnici, je dolga 12 km in jo uvrščamo med najlažje. Tu si je treba ogledati gnezdišče sivih čapelj, ki je edino na prleški strani Mure. Čudovit je pogled iz ravnice na gorice, po slemenih posejane z visokimi topoli, ki jim domačini pravijo jegjedi.
20 km dolga in srednje zahtevna Vinska pot je namenjena vsem, ki imajo radi žlahtno prleško kapljico. Pot poteka na Vinsko turistični cesti Jeruzalem, kjer so vinotoči, kmečki turizem, vinski hram in muzej Ralo ter rojstna hiša Franca Miklošiča, jezikoslovca svetovnega pomena. Sam Jeruzalem pa odkriva obiskovalcu skrivnosti biblijskega Jeruzalema.
Poljska pot je speljana med našimi polji in meri 20 km ter je lažje kategorije. Poteka skozi Banovce, kjer je sodobno termalno kopališče, ki nudi gostu vso razkošje, ki ga potrebuje (savna, masaže, fitnes, kamp, nudistični bazen-samo v poletni sezoni-tobogani).
Kolesarji Štrkove poti, ki je dolga 31 km in je srednje zahtevna, bodo na svojih kolesih lahko opazovali svet na obeh bregovih Mure, kajti brod na Muri vas popelje v Prekmurje in obratno. Kmečki, kovaški, čebelarski in büjraški muzej, v katerem so predstavljena orodja, s katerimi so v preteklosti zajezovali bregove reke Mure ter štrki in štorlje vam bodo predstavili življenje Prlekov in Prekmurcev v preteklosti in sedanjosti.
Najzahtevnejša pot je dolga 41 km in je speljana po ravnici in gričih. Grossmannova pot poteka mimo Gajševskega jezera, mnogih mlinov, kopališča Bioterme v Moravcih v Slovenskih goricah.

Da vam olajšamo potovanje v Prlekijo, imamo v lokalni tuirstični organizaciji Prlekija Ljutomer 13 koles, ki si jih lahko izposodite.
LOKALNA TURISTIČNA ORGANIZACIJA PRLEKIJA LJUTOMER
Jureša Cirila 4
9240 Ljutomer
T: +386 (0)2 581 11 05
F: +386 (0)2 584 83 34
E: info@jeruzalem.si
 www.jeruzalem.si

Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Panvitina srčna pot - Skupina Panvita je skupaj s partnerjem D... » več
Roto tours, Polana - Tudi Prekmurje oz Pomurje zna biti zanim... » več
Turistični center Zaton - Vsaj 6 razlogov zakaj obiskati Turistič... » več
Konjeniški klub Zaton - Konjeniški klub Zaton je bil ustanovlje... » več
Balonarski klub Berta - Balonarski klub Berta je klub, ki katere... » več
OZNAKE kolesarske, poti
VESTNIK
TURISTIČNE AGENCIJE
Muranica GoPrekmurje.si je turistični informativni in prodajni portal, ki ponuja aktualne informacije o naravnih in turističnih znamenitostih, prireditvah, šegah in navadah in kulinariki. » več
Center Turizem d.o.o. Turistična agencija CENTER v svojih poslovalnicah v Murski Soboti, Mariboru in Ljutomeru ponuja kompletno turistično ponudbo na enem mestu. » več
Relax Turizem Programi družbe Relax Turizem d.o.o. temeljijo na zadovoljevanju potrebe po koriščenju prostega časa- torej na poslanstvu »zadovoljiti potrebe po sproščenem koriščenju prostega časa«. » več
Turistična agencija Pütra Pomurje predstavljeno na Pütrin način. » več
Turistična agencija Klas Murska Sobota Turistična agencija Klas nudi: letovanja poleti in pozimi po Sloveniji in tujini, potovanja in izlete za zaključene skupine ali individualne prijave, prodajo vstopnic za koncerte in prireditve, posebno ponudbo za Pomurje in občasne avtobusne prevoze. » več
KORISTNE INFORMACIJE
Javna prevozna sredstva in avtomobilska vožnja Avtobusne povezave, železniške povezave, pomoč na cesti; ... » več