Aktivnosti

Balonarski klub Berta

Balonarski klub Berta je klub, ki katerega člana sta izkušena pilota: Pilot inštruktor Štefan Bertalanič in pilot Boštjan Bertalanič. Ekipa ima 15-letne bogate tekmovalne in turistične izkušnje v toplozračnem balonarstvu.
Leteti z balonom je kakor potovati z balkonom. Zvezno premikanje in počasne spremembe smeri in višin so pravi čar letenja z toplozračnim balonom. Celotni ritual priprave, leta, pospravljanja in krsta je edinstveno doživetje in prav vsak polet je nekaj posebnega. Opis postopka:
Start
Ob določeni uri se dobimo na dogovorjenem mestu, pilot izmeri meteorološke podatke in glede na to določi vzletno mesto. Po možnosti upošteva tudi želje potnikov - glede vzletnega mesta ali preletne destinacije. Balon leti samo z vetrom, zato so ti podatki zelo pomembni. Po prihodu na vzletišče zemeljska ekipa postavi balon v približno 15 do 20 minutah. Nato se potniki vkrcajo v košaro balona in pilot vas popelje v višave.
Polet
Polet traja ponavadi okoli uro, nakar se pristane na primerno mesto (travnik, jasa ...) Zemeljska ekipa vas ves čas spremlja z avtomobilom in po pristanku pospravi balon.
Krst
Ko je balon pospravljen se izvede tradicionalni "balonarski krst". Če izpolnite vse pogoje, ste imenovani za plemenito baroneso ali barona, ime pa dobite po kraju pristanka. Sestavni del obreda je tudi zdravica s kozarcem šampanjca. Nato vas odpeljemo na izhodiščno točko, kjer vam napišemo in podelimo diplome s katero dokazujete vaš pridobljeni častni in plemeniti naziv baronese ali barona. Vse skupaj traja 3-4 ure.
Obutev in obleka
Priporočljiva je športna obleka in obutev, primerna za sprehod v naravi. Za jutranje polete priporočamo težjo obutev, zaradi jutranje rose. Temperature v balonu so enake kot na tleh.
Kdaj letimo?
Za let so primerni dnevi, ko ni padavin ali premočnega vetra v prizemni plasti. Odločitev o izvedbi poleta sprejme pilot, ki je tudi odgovoren za vašo varnost in dobro počutje.
Rezervacije
Termin poleta si lahko rezervirate po telefonu ali preko elektronske poštei, lahko pa se odločite za jutranji ali popoldanski polet. Priporočljiva rezervacija je teden dni pred poletom.

Polet je odlična izkušnja, lepo darilo in presenečenje, vedno pa doživetje prve vrste.

BALONARSKI KLUB BERTA
Brezovci 70b
9201 Puconci
T: +386 (0)41 621 702
E: stefan.bertalanic@siol.net
T:+386 (0)41 795 195
E: bostjan.bertalanic@t-2.net
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Panvitina srčna pot - Skupina Panvita je skupaj s partnerjem D... » več
Kolesarske poti po Prlekiji - Prlekija je pokrajina polna prelepih nas... » več
Roto tours, Polana - Tudi Prekmurje oz Pomurje zna biti zanim... » več
Turistični center Zaton - Vsaj 6 razlogov zakaj obiskati Turistič... » več
Konjeniški klub Zaton - Konjeniški klub Zaton je bil ustanovlje... » več
VESTNIK
TURISTIČNE AGENCIJE
Muranica GoPrekmurje.si je turistični informativni in prodajni portal, ki ponuja aktualne informacije o naravnih in turističnih znamenitostih, prireditvah, šegah in navadah in kulinariki. » več
Center Turizem d.o.o. Turistična agencija CENTER v svojih poslovalnicah v Murski Soboti, Mariboru in Ljutomeru ponuja kompletno turistično ponudbo na enem mestu. » več
Relax Turizem Programi družbe Relax Turizem d.o.o. temeljijo na zadovoljevanju potrebe po koriščenju prostega časa- torej na poslanstvu »zadovoljiti potrebe po sproščenem koriščenju prostega časa«. » več
Turistična agencija Pütra Pomurje predstavljeno na Pütrin način. » več
Turistična agencija Klas Murska Sobota Turistična agencija Klas nudi: letovanja poleti in pozimi po Sloveniji in tujini, potovanja in izlete za zaključene skupine ali individualne prijave, prodajo vstopnic za koncerte in prireditve, posebno ponudbo za Pomurje in občasne avtobusne prevoze. » več
KORISTNE INFORMACIJE
Javna prevozna sredstva in avtomobilska vožnja Avtobusne povezave, železniške povezave, pomoč na cesti; ... » več