ZADNJI BLOGI
Trendom stenske nalepke Izdelujemo vse vrste stenskih nalepk za dekoracijo... » več
Incestuozna povezava med mediji in oblastjo Katoliško vzgojeni rjavi socialist Goebbels, Hitl... » več
Papeži in njihova jezuitska vojska med poglavitnimi vojnimi hujskači Namesto, da bi Sveti sedež kaznovali zaradi razpi... » več
ZANIMIVOSTI
Uporabniški dogodki

Razstava: Etnološki dnevi in regionalna kulinarikapetek, 22.04.2011

avtor: bsrakican
Vabljeni na spoznavanje kulturne dediščine podeželja - etnološka razstava starih žlic, vilic, krožnikov, skled, posod ... in druženje ob pomurskih dobrotah.
Biotehniška šola Rakičan vas vabi na ogled etnološke razstave, kjer se bo prepletalo staro in novo, moderno in tradicionalno. Ob starih jedilnih in kuhinjskih priborih, skledah, posodah in embalažah, ki so zaznamovali naš kraj, se boste sprehodili skozi čas ter obudili marsikateri spomin na stare čase.
 
Na dan otvoritve razstave, boste lahko spoznali tudi zanimiva dela domače in umetnostne obrti, s katerimi se kulturna dediščina prenaša iz roda v rod preko izkušenj in znanj dedov, babic na sinove in hčere, vnuke in vnukinje. Tradicionalne izdelke za dom in gospodinjstvo bo možno tudi kupiti.
 
Na otvoritvi bodo predstavljene še nekatere tipične pomurske jedi, predvsem pogače, tako da bo poskrbljeno tudi za lačne želodčke. Sprostite se z nami v prijetnih pogovorih in v družbi prijaznih ljudi.
Otvoritev razstave bo v sredo, 11. 5. 2011, od 12. do 17. ure, sama razstava pa bo na ogled do vključno sobote, 14. 5. 2011, v času med 8. in 12. uro.
 
Kontaktna oseba za več informacij: Lidija Goltnik, e-pošta: lidija.goltnik@guest.arnes.si, telefonska številka: 051 372 200.

spletna stran: www.solarakican.si
poiščite nas tudi na Facebooku: Biotehniška šola Rakičan
 
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
أوميغا بازل - [b][url=http://ar.seamasteromega.com/]أوميغا باز... » več
jonovital@yahoo.com - Posojilo ponudba za zmanjšanje revščine » več
AKBGroupe zasebne naložbe za novo leto 2017 - AKBGroupe zasebne naložbe za ... » več
ponujajo posojila med zlasti - ponujajo posojila med zlasti » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK