NAJBOLJ KOMENTIRANO
Anketa Večera: Občani zaznavajo razvoj Pri časopisu Večer so objavili rezultate javnomnenjske raz... » več
Odločitev delovnega sodišča: MOMS mora vzeti Sabino Gutalj nazaj v službo Delovno sodišče v Mariboru je ugodilo tožbi nekdanje prav... » več
Šokirana Radgona izgubila v Bakovcih, ki so prevzeli vodstvo Derbi v I. MNZ Murska Sobota med vodilnima ŠNK Radgono in ... » več
ZADNJI BLOGI
Incestuozna povezava med mediji in oblastjo Katoliško vzgojeni rjavi socialist Goebbels, Hitl... » več
Papeži in njihova jezuitska vojska med poglavitnimi vojnimi hujskači Namesto, da bi Sveti sedež kaznovali zaradi razpi... » več
Kip Svobode, cerkev in masoni Bistvo nove ugotovitve je, da baza, osnova elitist... » več
ZANIMIVOSTI
Uporabniški dogodki

Razstava: Etnološki dnevi in regionalna kulinarikapetek, 22.04.2011

avtor: bsrakican
Vabljeni na spoznavanje kulturne dediščine podeželja - etnološka razstava starih žlic, vilic, krožnikov, skled, posod ... in druženje ob pomurskih dobrotah.
Biotehniška šola Rakičan vas vabi na ogled etnološke razstave, kjer se bo prepletalo staro in novo, moderno in tradicionalno. Ob starih jedilnih in kuhinjskih priborih, skledah, posodah in embalažah, ki so zaznamovali naš kraj, se boste sprehodili skozi čas ter obudili marsikateri spomin na stare čase.
 
Na dan otvoritve razstave, boste lahko spoznali tudi zanimiva dela domače in umetnostne obrti, s katerimi se kulturna dediščina prenaša iz roda v rod preko izkušenj in znanj dedov, babic na sinove in hčere, vnuke in vnukinje. Tradicionalne izdelke za dom in gospodinjstvo bo možno tudi kupiti.
 
Na otvoritvi bodo predstavljene še nekatere tipične pomurske jedi, predvsem pogače, tako da bo poskrbljeno tudi za lačne želodčke. Sprostite se z nami v prijetnih pogovorih in v družbi prijaznih ljudi.
Otvoritev razstave bo v sredo, 11. 5. 2011, od 12. do 17. ure, sama razstava pa bo na ogled do vključno sobote, 14. 5. 2011, v času med 8. in 12. uro.
 
Kontaktna oseba za več informacij: Lidija Goltnik, e-pošta: lidija.goltnik@guest.arnes.si, telefonska številka: 051 372 200.

spletna stran: www.solarakican.si
poiščite nas tudi na Facebooku: Biotehniška šola Rakičan
 
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Dramska in recitatorska skupina - Mladi, ki želite nastopati, vabljeni, da se nam... » več
Delavnica: "Spletna stran, ki prodaja" v Lendavi - Spoštovani obrtniki in podjet... » več
Priprava zaključnih računov za društva - Lokalna razvojna fundacija za Pomurje... » več
Brezplačna delavnica - Lokalna razvojna fundacija za Pomurje vas vabi na brezpla... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK