Uporabniške novice

Slovenskih 1000+sobota, 07.07.2012

avtor: stanislava
Udeleženi kolesarji breveta Slovenskih 1000+ so za počitek izbrali Džabuko&Gruško v Krajinskem parku Goričko
Razvejana mreža cest, razgibano površje in slikovita krajina, ki ponuja dobro hrano je privabila kolesarje na dolgih progah tudi na Goričko.
Športno Društvo BIK.SI je bilo organiziralor pravkar minulega breveta Slovenskih 1000 +. 17 kolesarjev se je podalo na pot 5. julija ob 6.00 izpred Slaščičarne v Ajdovščini in se vrnilo nazaj v soboto 8.7.2012. Med njimi je bil gost iz nemškega Stutgarta in 3 kolesarji iz Hrvaške. S 16 fanti je pot premagala tudi kolesarka Tanja.

Brevet (izraz se uporablja od leta 1891, ko je bila v Franciji prvič organizirana dolga vožnja za kolesarje s kontrolnimi točkami na progi Paris-Brest-Pariz) je zasnoval Andrej Zaman in tako povezal slovenske kraje med seboj, kolesarjem pa pripravil pravo pustolovščino. Precejšen del proge je tudi  Krajinskem parku Goričko, še več, blizu gradu pri Gradu, v Kruplivniku, je Andrej izbral eko-kmetijo s prenočišči Džabuko&Gruško za počitek kolesarjev, saj je kmetija približno na polovici poti oz na 486 kilometru

Železnovi so kolesarjem, ki so prihajali v različnih presledkih pripravili sveže sadje, osvežilno prho in počitek. Prvi so bili na kontrolni točki že ob 3.30, drugi trije so prispeli okoli 7.00, medtem ko je glavnina prikolesarila okoli 12.00. Po krajšem počitku (največ 3 ure) so nadaljevali pot čez Goričko v smeri Puconci - Martjanci - Andrejci - Prosenjakovci in Dobrovnik ter v ravnino Prekmurja v smeri Lendava - Pince - Pince Marof - Petišovci - Lendava – Razkrižje.

Med postankom v Kruplivniku smo jih ujeli na fotografijo in jih pospremili k nadaljevanju poti. Z njimi je do Prosenjakovec kolesaril tudi Bojan Kučan Murek.

Predvidoma naj bi brevet zaključili jutri, 8.7.2012 ob 9.00 v Ajdovščini, verjetno pa bodo cilj dosegli že prej, predvidoma danes zvečer.

Besedilo in slika: Stanka Dešnik

Več o brevetih poiščite tukaj

Ocena
Ocena
Komentiraj
dodano: 04.06.2013 ob 15:11:41 uporabnik: bsuligoj
Svaka šast tem kolesarjem!
Peti slovenski dan v Andovcih - Porabsko kulturno in turistično društvo Andovci,... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK