Blogi: znani Pomurci
avtor: Anton_Štihec

Napoved kandidature na Državljanski listi Gregorja Virantaponedeljek, 07.11.2011

V začetku februarja 2010 sem ob ustanovitvi lokalne civilne iniciative Modri zbor zapisal osnovni razlog za njeno ustanovitev: »Situacija tako na državni, kot na lokalni ravni, kjer se pri vsaki zadevi delimo na naše in vaše in kjer eni zavračajo ideje drugih samo zato, ker niso njihove, je neproduktivna in za državo (oz. lokalno za občino) celo nevarna. Voza se na tak način, kjer vsak vleče v svojo stran, ne bo dalo potegniti iz blata. Zaradi izredno težke gospodarske situacije je zato zdaj verjetno zadnji čas, da to prakso poskušamo spremeniti in da se končno že nehamo deliti na naše in vaše.«

 

Ljudje v MO Murska Sobota so na lokalnih volitvah 2010 podprli osnovno idejo Modrega zbora in tako je Modra lista Antona Štihca, ki v mestnem svetu MO Murska Sobota zastopa stališča Modrega zbora, postala najmočnejša svetniška skupina.

 

Pred nami so državnozborske volitve, kjer se po prvih napovedih medijev ponovno obeta boj med levimi in desnimi, med Jankovićem in Janšo. To bi pomenilo, da tako ponovno ne bomo zmožni prekiniti s temi delitvami, ki nas samo razdvajajo. Čeprav bi slovenski narod, glede na težko gospodarsko situacijo in vsesplošno krizo vrednot do katere je prišlo, zdaj moral biti bolj enoten, kot kdajkoli prej.

 

Z veseljem in maksimalno osebno podporo zato pozdravljam vstop v volilni boj Državljanske liste Gregorja Viranta, ki želi te delitve preseči in delati v dobrobit vseh, ne glede na politično,  versko ali nazorsko prepričanje. Ki zagovarja profesionalno in učinkovito vodenje države, ki bo temeljilo izključno na posameznikovih kompetencah, znanju, motivaciji in sodelovanju, ne pa na ideologiji. S tem se na državni ravni pojavlja stranka, s katero se osebno lahko povsem poistovetim, saj imamo v Modrem zboru (ki deluje lokalno) in Listi Gregorja Viranta (na državnem nivoju) povsem skladna izhodišča. Zato sem sprejel povabilo dr. Viranta, da kandidiram na Državljanski listi Gregorja Viranta.

 

Če bom izvoljen za poslanca bom lahko v večji meri, predvsem pa bolj neposredno vplival na odločitve, ki bodo prispevale k hitrejši realizaciji različnih projektov, za katere si prizadevamo v Prekmurju. Kot župan tega vedno nisem mogel, saj so vzvodi oblasti velikokrat drugje, zato smo pogosto bili odvisni od odločitev drugih v Ljubljani. Na volitve se zato odpravljam z osnovnim namenom zagovarjanja enakovredne obravnave Prekmurja in našega hitrejšega razvoja, kar si glede na naš ekonomski, socialni, kulturni, pa tudi narodno-zgodovinski vidik prav gotovo zaslužimo.

 

Anton Štihec

Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
BLOGER INFO
KATEGORIJE