Zanimivosti

Varno na kolesu: Policist medvedek med prvošolčkitorek, 31.05.2016

avtor: Pomurje.si Fotografija: PUMS
Policisti Policijske uprave Murska Sobota (PUMS) so nadaljevali lanskoletni projekt Varni na kolesu, v okviru katerega je bila izdelana zloženka za varno udeležbo kolesarjev v prometu, ki je bila predstavljena tudi na osnovnih šolah.
Zaradi dobrega sodelovanja s pomurskimi osnovnimi šolami smo policisti naš projekt nadgradili s promocijskim materialom v obliki magnetkov/medvedek policist. Po besedah Damirja Ivančića, direktorja PUMS, ki se je domisli projekta z magnetki, na tak način poskušajo prometno varnost približati otrokom.

V dogovoru z vodstvi posameznih šol so tako policisti izvajali kolesarske delavnice. Prvošolci, ki pravkar končujejo 1. razred in so že dopolnili 6. let starosti, lahko v skladu z veljavno zakonodajo pričnejo kolesariti v javnem prometu, seveda v spremstvu polnoletne osebe.

»Delavnice so potekale v obliki predavanj in nasvetov o varni udeležbi kolesarjev v prometu, o potrebni opremi in najpogostejših nevarnostih. Otroci pa so preizkusili svoje spretnosti tudi na poligonu,« so sporočili s PUMS.

Kot ciljno skupino za omenjeni promocijski material vključili prvošolce na vseh treh murskosoboških osnovnih šolah. Ob koncu delavnice so prvošolci prejeli zloženko z nasveti za varno kolesarjenje ter magnetke s podobo medvedka policista. 800 magnetkov, ki jih bodo policisti po vsej Sloveniji uporabljali kot preventivni material, so izdelali v soboškem centru Sonček.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Tako je bilo ob Trifrtalenadesejt pri Zvezdi - Ker je bilo tako dobro, se spomnim... » več
Filmski večer za Muro - Čez 80 prijateljev reke Mure iz štirih držav je sinoč... » več
Ekskluzivno: TBF v Rušah - Za konec počitniškega dogajanja vam ekskluzivno prin... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Anketa Večera: Občani zaznavajo razvoj Pri časopisu Večer so objavili rezultate javnomnenjske raz... » več
Odločitev delovnega sodišča: MOMS mora vzeti Sabino Gutalj nazaj v službo Delovno sodišče v Mariboru je ugodilo tožbi nekdanje prav... » več
Šokirana Radgona izgubila v Bakovcih, ki so prevzeli vodstvo Derbi v I. MNZ Murska Sobota med vodilnima ŠNK Radgono in ... » več