Zanimivosti

Tako je bilo ob Trifrtalenadesejt pri Zvezdinedelja, 09.10.2016

avtor: pomurje.si
Ker je bilo tako dobro, se spomnimo še enkrat: z nastopom domače prekmurske skupine Trifrtalenadesejt se je končal ciklus koncertov Rock pod kostanji pri soboški pivnici Zvezda.
Zasedbo Trifrtalenadesejt sestavljajo pevec in kitarist Anton Lang – Tuna, basist Tomi Zrinski in bobnar Boštjan Bertalanič – Berta. Fantje so že pravi rokerski veterani, saj njihove korenine segajo v leto 1992. Takrat so se še štirje mladi fantje združili v bend Ten High, ki je preigraval priredbe znanih skupin ter koncertiral predvsem na številnih študentskih in motorističnih srečanjih in zabavah. Po nekaj menjavah se je zasedba ustalila in ostala taka do leta 2001, ko so člani odšli vsak na svojo pot in igrali v različnih drugih skupinah. Trije od prvotnih članov so se leta 2009 znova združili v bendu Trifrtalenadesejt in na svoji rokerski poti še vedno vztrajajo. Tudi pri Zvezdi so publiko zasuli s priredbami rokerskih izvajalcev, kot so Led Zeppelin, Deep Purple, Free, Canned Heat, Jimi Hendrix, AC/DC, Queen, Therapy?, ZZ Top in drugi. Svoj energični nastop so prekinili le za kratek odmor, nato pa nadaljevali v istem tempu do konca. Tisti, ki so ta koncert zamudili, si lahko nekaj video posnetkov igranja v živo zasedbe Trifrtalenadesejt ogledajo na njeni facebook strani. Lepo bi bilo, če bi se lahko ti rokerski večeri nadaljevali tudi v oktobru. Tudi ob slabem vremenu je znotraj pivnice Zvezda še veliko prostora za koncerte.
Ocena
Ocena
Komentiraj
dodano: 12.10.2016 ob 07:02:03 uporabnik: MB prekmurka
Fantje so res pravi rokeri!
Filmski večer za Muro - Čez 80 prijateljev reke Mure iz štirih držav je sinoč... » več
Ekskluzivno: TBF v Rušah - Za konec počitniškega dogajanja vam ekskluzivno prin... » več
Spomenik herojstvu malega človeka - Ob 75. obletnici zbora aktivistov in simpatiz... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Šokirana Radgona izgubila v Bakovcih, ki so prevzeli vodstvo Derbi v I. MNZ Murska Sobota med vodilnima ŠNK Radgono in ... » več