Zanimivosti

Gimnazija Murska Sobota: Ne Pokemon Go, temveč Bukemon Gosobota, 22.10.2016

avtor: Andrej Bedek Fotografija: Nataša Juhnov
Lastnike pametnih telefonov je obnorela videoigra Pokemon Go, ki je nekakšna kombinacija realnosti in igre, saj se pokemon ali žepna pošast, kar je tudi prevod besede pokemon, izriše na resničnem kraju, in če je igralec dovolj spreten, jo lahko ujame. Pustimo virtualni svet, ki se meša z resničnostjo, pa so rekli na Gimnaziji Murska Sobota (GMS). In projektni dan pripravili ob Bukovniškem jezeru.
Valerija Režonja, profesorica na gimnaziji, je bila koordinatorka dneva: "Že četrto leto tukaj pripravimo ta dan. Prej smo dneve posvečali mobilnosti in gobarjenju, letos pa smo se odločili, da stopimo v korak v času in dan pripravimo tako, da bo podoben igri Pokemon. Ime Bukemon je posledica tega, da se vse dogaja ob Bukovnici."

Seveda deset ekip na petnajstih lokacij ni iskalo žepnih pošasti nenavadnih imen, ampak predmete, s kateri se srečajo v šolskih klopeh ali v naravi - torej od krede do krompirja. Martina Vuk iz Turnišča je bila ena od udeleženk lova na Bukemone. "Taka sprostitev v naravi res prija. Ker želim nadaljevati šolanje v računalniški smeri, se v navodilih, ki so v angleškem jeziku znajdem, malo manj pa v karti, ki je čista geografska domena," je bila odkrita dijakinja 4. letnika GMS. Jezik Bukemonov je bil namreč angleški, kajti ob GMS se je projektnega dne udeležila tudi gimnazija iz madžarskega mesta Körmend.

"Naš namen je predvsem medgeneracijsko druženje, saj smo povabili starše naših dijakov, osnovne šole, iz katerih bodo prišli naši bodoči dijaki in prav tako druge goste," je bil navdušen Roman Činč, ravnatelj GMS, še posebej, ko je nad Bukovniškem jezeru v zgodnjem sobotnem dopoldnevu sonce pregnalo meglo.

Več pa v četrtkovi reportaži v Vestniku.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Foto: Gasilski veterani tekmovali v Lemerju - Gasilska vozila in gasilci so konec... » več
Skočila sta skupaj - Prekmurski padalec Denis Šeruga in ultramaratonka ter mened... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Prva je skrb za druge Nizke temperature prinašajo tudi spremenjene razmere na ces... » več
Murske krone: Predstaviti želijo najboljše v regiji Z darilnimi boni povezujejo ponudnike v regiji in jo tako pr... » več
Imata čar in sijaj, ne pa življenja Hotel Elizabeta v Lendavi zaprt, sameva tudi »črna vdova«... » več