Zanimivosti

Ekskluzivno: TBF v Rušahnedelja, 04.09.2016

avtor: T. K.
Za konec počitniškega dogajanja vam ekskluzivno prinašamo utrinke s kraja, kamor ni šel noben drug pomurski medij: obiskali smo namreč koncert splitske skupine TBF na Letnem odru v Rušah. Bilo je izjemno!
Edinstveni kamniti amfiteater v objemu mogočnih smrek na samem vznožju Pohorja le 10 kilometrov od Maribora oz. 45 minut vožnje od Murske Sobote ponuja namreč resnično posebno doživetje. Že 17. festival Letni oder Ruše pa je spet tradicionalno ponudil široko paleto dogodkov: od koncertov, delavnic in razstav, uličnega gledališča, večernih družabnih dogodkov, kulinarične ponudbe in gledaliških predstav. Letos so v koncertnem programu nastopili Magnifico, Gibonni in Massimo, za konec pa še Kandžija i gole žene ter splitska skupina The Beet Fleet, star znanec tudi pomurskih odrov.Na koncertu šestčlanske zasedbe TBF se je zbralo dobrih 200 obiskovalcev, a skupaj z nastopajočimi so pripravili takšno vzdušje, ki ga le redko najdemo na nastopih v Pomurju: kričanje in tuljenje med komadi, ogromna doza ljubezni (moto Letnega odra v Rušah je ravno Širimo ljubezen), neverjetna količina dobre volje in ples na vseh mogočih točkah prizorišča. Zaradi tega je tudi bend na odru izredno užival in odigral vse svoje hite z vseh albumov, seveda tudi v koncertnem dodatku, ki ga ni manjkalo. Vrhunec erupcije, pomešane s hrupnimi grli obiskovalcev, je bil konec rednega dela, ko so TBF izstrelili hita z albuma Uskladimo toplomjere, in sicer Odjeb je lansiran in Genije. Razturancijaaaaaa! "Bilo vas je malo, ampak bili ste fenomenalni! Upam, da se kmalu spet vidimo," je pevec Mladen na koncu pozdravil občinstvo. Ob koncertnih nastopih je bila nedaleč stran na ogled tudi razstava naslovnic vinilnih plošč.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Foto: Gasilski veterani tekmovali v Lemerju - Gasilska vozila in gasilci so konec... » več
Skočila sta skupaj - Prekmurski padalec Denis Šeruga in ultramaratonka ter mened... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Zaključek pomurskega pokala: Gider skupni zmagovalec V Beltincih je bil zadnji letošnji tek za pomurski rekrea... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Bo Klaudija Šek Škafar nova direktorica knjižnice? Svet zavoda Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobo... » več
Zaključek pomurskega pokala: Gider skupni zmagovalec V Beltincih je bil zadnji letošnji tek za pomurski rekrea... » več
1. DOL moški: Panvita Pomgrad - Salonit Anhovo 3 : 0 Odbojkarji soboške Panvite Pomgrada so v tekmi 3. kroga 1. ... » več