Šport

Začenja se Srebrna žogica Lendave 2017petek, 21.04.2017

avtor: T. K.
Od danes pa do nedelje se bodo v dvorani DSŠ v Lendavi zbrali najboljši mladi badmintonisti iz Evrope na 12. mednarodnem mladinskem turnirju Srebrna žogica Lendave 2017. Vse podrobnosti so organizatorji predstavili na novinarski konferenci v hotelu Lipa.
Tekmovanje bo potekalo za fante in dekleta posamično in v dvojicah v starostnih kategorijah U11, U13, U15 in U19. Organizatorji pričakujejo okrog 180, morda tudi 200 udeležencev iz šestih držav. »Če bo tekmovalcev več, bomo turnir pripravili tudi v dvorani Dvojezične osnovne šole (DOŠ) I,« izpostavlja predsednik BK Mladost Bojan Sekereš. Na tridnevnem tekmovanju bodo nastopili številni tekmovalci slovenskih klubov, veliko pa si v domačem klubu obetajo na rezultatskem področju. Mladost bo na igrišča poslala 18 svojih predstavnikov. V starostni kategoriji U11 bodo lendavske barve branili Jakob Kiralj, Blaž Gönc, Vid Lebar, Nikita Pešehonov, Iva Koša, Kaja Litrop, Zala Gabor, Tija Horvat in Hana Oletič. V starostni kategoriji U13 bodo igrali Dorian Hranilovič, Luka Gavrilovič, David Gabor, Žiga Doler, Nika Bedič in Žan Litrop, v starostni kategoriji U15 Tameron Hranilovič in Kaja Škrban, v starostni kategoriji U19 pa samo Maša Doler. »Žal ne bo Anela Haca, ki je poškodovan, saj bi bil on drugače prav gotovo kandidat za medaljo. A kljub temu lahko po dobrih pripravah in treningih računamo, da bomo v domači klub prinesli nekaj kolajn,« pričakuje trener lendavskih igralcev badmintona Denis Pešehonov, ki poudarja, da je Srebrna žogica Lendave eden kakovostno najmočnejših tovrstnih turnirjev v tem delu Evrope. Tekmovanje se bo začelo s slavnostno otvoritvijo jutri, v petek, ob 15. uri, po celodnevnem sobotnem tekmovanju pa se bodo polfinalni in finalni dvoboji začeli v nedeljo ob pol desetih dopoldne.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Mednarodni plavalni miting v Radencih - V Radencih je bil 8. mednarodni plavalni m... » več
Strelstvo: pionirke iz Tišine ekipno druge - V Ormožu je bil 4. krog državnih ... » več
Primorka Mojca Mužič najboljša v Radencih - Zdravilišče Radenci je gostilo 3... » več
Odbojka: oba pomurska prvoligaša izgubila - V nadaljevanju odbojkarskega prvenst... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Prva je skrb za druge Nizke temperature prinašajo tudi spremenjene razmere na ces... » več
Murske krone: Predstaviti želijo najboljše v regiji Z darilnimi boni povezujejo ponudnike v regiji in jo tako pr... » več
Imata čar in sijaj, ne pa življenja Hotel Elizabeta v Lendavi zaprt, sameva tudi »črna vdova«... » več