Šport

Velikani iz Celja so bili prevelikičetrtek, 22.12.2016

avtor: T. K., foto: Aleš Cipot
V četrtfinalu Pokala Slovenije so rokometaši Pomurja v prazničnem vzdušju pred kar 500 gledalci izgubili s Celjem Pivovarno Laško s 25 : 50 (11 : 26).
Relativno majhni igralci Pomurja, ki sicer igrajo v drugi ligi, se niso mogli resneje upirati visokim atletom iz Celja, najuspešnejšega slovenskega kluba in stalnega evropskega predstavnika. Razlika je nastala že v začetku, ko so Celjani, ki so nastopili z vsemi najboljšimi igralci (sedem od njih je poklicanih v slovensko reprezentanco, ki bo nastopila na SP v Franciji) s hitrimi akcijami in protinapadi povedli s 6 : 0. Šele potem so se domači zbrali in tudi sami začeli zadevati gostujočo mrežo in v določenih obdobjih tekme pokazali, zakaj so letos prišli vse do četrtfinala. A vse je bilo odločeno že v prvem polčasu, ki so ga dobili gostje s petnajstimi goli razlike, šest od teh zadetkov so dali, ko so bila domača vrata prazna, saj so Sobočani takrat poskušali v napadu z igralcem več, vendar so Celjani hitro kaznovali vsako napako. Končnih 25 golov Pomurja pa je izrazit napredek domačih rokometašev, ki so se s Celjem srečali v pokalu srečali že v 1. krogu v sezoni 2013 in takrat izgubili z 11 : 44. V drugem delu sinočnje tekme pa se je spet izkazal 17-letni vratar Pomurja Dorotej Černela.
Pohvale celjskim in soboškim navijačem za korektno in pošteno navijanje ter ekipi Celja za super obnašanje, saj so ostali pri dvorani OŠ III v Murski Soboti še dolgo časa, se fotografirali, delili avtograme in spili tudi kakšno pijačo z navijači. To je bil res pravi praznik rokometa, kakršnega pri nas že dolgo ni bilo.
Pomurje: Gregor Gregorec 7, Robi Kreft 4, Jernej Hedl 3, Matej Šavel 3, Primož Raj 2, Mitja Kozelj 1, Gregor Falež 1, Vasja Kozelj 1, Marko Štumpf 1, Marko Jankovič 1, Marko Kous, Dorotej Černela, Aleš Pintarič, Anej Sever, Tadej Blažič, Aljaž Hameršak. Trener: Alan Potočnjak.
Celje Pivovarna Laško: Tilen Kodrin 11, Gal Marguč 9, Borut Mačkovšek 7, Žiga Mlakar 4, Blaž Janc 4, Matic Grošelj 3, Luka Žvižej 3, Urban Lesjak 2, Domen Makuc 2, Povilas Babarskas 1, David Razgor 1, Matic Suholežnik 1, Vid Poteko 1, Kristian Bećiri 1, Gašper Dobaj. Trener: Branko Tamše.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
2. SNL: Ilirija - Mura 0 : 1 (0 : 0) - V zadnji tekmi 3. kroga so si nogometaši M... » več
Zmagoslavje Črenšovcev v Turnišču - V uvodnem krogu 3. slovenske nogometne lig... » več
3. SNL: Slatina - Odranci 0 : 2 (0 : 1) - V eni od dveh uvodnih tekem 1. kroga 3. ... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
oglasno sporočilo
NAJBOLJE OCENJENO
Uspeh džeZZve na festivalu Zelenkovac Prekmurski etno džez kvartet džeZZva se je pred kratkim vr... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Slovenske ekološke kmete omejuje trg Rast ekološke pridelave in prireje v Sloveniji zaostaja za ... » več
Sprejem za Marina Kegla Pri restavraciji Sport.s (blizu teniških igrišč) v Murski... » več
2. SNL: Farmtech Veržej – AŠK Bravo 1 : 2 (1 : 1) V 3. krogu 2. slovenske nogometne lige je Farmtech v Veržej... » več