Šport

Velikani iz Celja so bili prevelikičetrtek, 22.12.2016

avtor: T. K., foto: Aleš Cipot
V četrtfinalu Pokala Slovenije so rokometaši Pomurja v prazničnem vzdušju pred kar 500 gledalci izgubili s Celjem Pivovarno Laško s 25 : 50 (11 : 26).
Relativno majhni igralci Pomurja, ki sicer igrajo v drugi ligi, se niso mogli resneje upirati visokim atletom iz Celja, najuspešnejšega slovenskega kluba in stalnega evropskega predstavnika. Razlika je nastala že v začetku, ko so Celjani, ki so nastopili z vsemi najboljšimi igralci (sedem od njih je poklicanih v slovensko reprezentanco, ki bo nastopila na SP v Franciji) s hitrimi akcijami in protinapadi povedli s 6 : 0. Šele potem so se domači zbrali in tudi sami začeli zadevati gostujočo mrežo in v določenih obdobjih tekme pokazali, zakaj so letos prišli vse do četrtfinala. A vse je bilo odločeno že v prvem polčasu, ki so ga dobili gostje s petnajstimi goli razlike, šest od teh zadetkov so dali, ko so bila domača vrata prazna, saj so Sobočani takrat poskušali v napadu z igralcem več, vendar so Celjani hitro kaznovali vsako napako. Končnih 25 golov Pomurja pa je izrazit napredek domačih rokometašev, ki so se s Celjem srečali v pokalu srečali že v 1. krogu v sezoni 2013 in takrat izgubili z 11 : 44. V drugem delu sinočnje tekme pa se je spet izkazal 17-letni vratar Pomurja Dorotej Černela.
Pohvale celjskim in soboškim navijačem za korektno in pošteno navijanje ter ekipi Celja za super obnašanje, saj so ostali pri dvorani OŠ III v Murski Soboti še dolgo časa, se fotografirali, delili avtograme in spili tudi kakšno pijačo z navijači. To je bil res pravi praznik rokometa, kakršnega pri nas že dolgo ni bilo.
Pomurje: Gregor Gregorec 7, Robi Kreft 4, Jernej Hedl 3, Matej Šavel 3, Primož Raj 2, Mitja Kozelj 1, Gregor Falež 1, Vasja Kozelj 1, Marko Štumpf 1, Marko Jankovič 1, Marko Kous, Dorotej Černela, Aleš Pintarič, Anej Sever, Tadej Blažič, Aljaž Hameršak. Trener: Alan Potočnjak.
Celje Pivovarna Laško: Tilen Kodrin 11, Gal Marguč 9, Borut Mačkovšek 7, Žiga Mlakar 4, Blaž Janc 4, Matic Grošelj 3, Luka Žvižej 3, Urban Lesjak 2, Domen Makuc 2, Povilas Babarskas 1, David Razgor 1, Matic Suholežnik 1, Vid Poteko 1, Kristian Bećiri 1, Gašper Dobaj. Trener: Branko Tamše.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
2. SNL: Nafta - Veržej 2 : 0 (1 : 0) - Nogometaši lendavske Nafte 1903 so v 12. ... » več
Pokal Slovenije: Pomurje napredovalo v 2. krog - Rokometaši Pomurja so v 1. krog... » več
2. SNL: Prvi prvenstveni poraz Mure - V 12. krogu so nogometaši Mure na domači F... » več
Četrtfinale pokala NZS: Celje - Mura 4 :0 - Prva tekma četrtfinala pokala Nogo... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Zaključek pomurskega pokala: Gider skupni zmagovalec V Beltincih je bil zadnji letošnji tek za pomurski rekrea... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Bo Klaudija Šek Škafar nova direktorica knjižnice? Svet zavoda Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobo... » več
Zaključek pomurskega pokala: Gider skupni zmagovalec V Beltincih je bil zadnji letošnji tek za pomurski rekrea... » več
1. DOL moški: Panvita Pomgrad - Salonit Anhovo 3 : 0 Odbojkarji soboške Panvite Pomgrada so v tekmi 3. kroga 1. ... » več