Šport

Šokirana Radgona izgubila v Bakovcih, ki so prevzeli vodstvosobota, 15.04.2017

avtor: pomurje.si; foto: Oste Bakal
Derbi v I. MNZ Murska Sobota med vodilnima ŠNK Radgono in ŠNK Bakovci je bil zaradi sinočnje tragične smrti sekretarja veteranske selekcije Radgone po sporni odločitvi vodstva zveze prestavljen v Bakovce ob 16.30. Po pričakovanju še vedno šokirana Radgona ni bila kos težki nalogi in je kot gostiteljica na tujem izgubila z 0 : 1.
Naj spomnimo: Nogometni klub Radgona je na sinočnjem treningu zadel hud udarec, saj je zaradi infarkta umrl sekretar veteranske selekcije Viktor Lipič. In čeprav so seveda vsi nogometaši še danes v šoku, saj so nekateri med njimi tudi poskušali oživljati nesrečnega kolega, vodstvo zveze ni pristalo na to, da bi se tekma prestavila na kak drug termin. Namesto tega je določilo, da Radgona kot gostitelj odigra srečanje v Bakovcih. Pri tem pa bi že ta tekma lahko odločila prvaka I. MNS MS, ki se po koncu sezone uvrsti v 3. SNL-vzhod. Radgona je imela namreč 32, Bakovci pa 31 točk. Slednji, ki prav tako niso želeli preložiti srečanja, so imeli sedaj prednost domačega terena, nič kriva Radgona pa je to prednost izgubila. In v 4. krogu so Bakovci na svojem igrišču že zanesljivo ugnali Radgono s 4 : 0. Današnja tekma pa ni smela biti v Gornji Radgoni, saj pravila določajo, da na igrišču, na katerem je prišlo do smrtnega primera, najmanj 24 ur ne sme biti nobenega srečanja.
Radgona je kljub dobri igri minimalno izgubila pred 150 gledalci v Bakovcih, strelec za slednje pa je bil Matej Jablanovec v 58. minuti iz protinapada. Bakovci so sedaj prevzeli vodstvo na lestvici s 34 točkami, Radgona ostaja pri 32.
Ocena
Ocena
Komentiraj
dodano: 19.04.2017 ob 11:23:02 uporabnik: modrija
Da tekma ni bila preložena, je verjetno odločil BREZSRČNI vodja tekmovanja in aroganca vseh aroganc, nezmotljivi DANILO KACIJAN, katerega posledice odločitve, tudi o ukinitvi PNL, bodo klubi šele začeli čutiti.

Tudi ta NEČLOVEŠKA ODLOČITEV je taka in z športom nima veze. Še bodo !

Kje le je človeško dostojanstvo ???
Mednarodni plavalni miting v Radencih - V Radencih je bil 8. mednarodni plavalni m... » več
Strelstvo: pionirke iz Tišine ekipno druge - V Ormožu je bil 4. krog državnih ... » več
Primorka Mojca Mužič najboljša v Radencih - Zdravilišče Radenci je gostilo 3... » več
Odbojka: oba pomurska prvoligaša izgubila - V nadaljevanju odbojkarskega prvenst... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Prva je skrb za druge Nizke temperature prinašajo tudi spremenjene razmere na ces... » več
Murske krone: Predstaviti želijo najboljše v regiji Z darilnimi boni povezujejo ponudnike v regiji in jo tako pr... » več
Imata čar in sijaj, ne pa življenja Hotel Elizabeta v Lendavi zaprt, sameva tudi »črna vdova«... » več