Šport

Mura in Beltinci v finalu pokala MNZ M. Sobotačetrtek, 18.05.2017

avtor: T. K.; foto: Aleš Cipot, Oste Bakal
V polfinalnih tekmah pokala MNZ M. Sobota so slavili favorizirani gostje: Križevci - Mura 1 : 6 (1 : 5) in Radgona - Beltinci 0 : 3 (0 : 2). V velikem finalu bo tako na sporedu stari dobri prekmurski derbi Mura - Beltinci.
Na stadionu TŠC Trate v Gornji Radgoni so igralci Lušta Beltinci pred 180 gledalci potrebovali 40 minut, da so prvič načeli mrežo domačinov, ki se v prvenstvu I. MNL MS še borijo za vrh lestvice. Takrat je uporabno žogo iz sredine dobil Rok Ropoša, ki je z visokim lobom premagal radgonskega vratarja Simona Strajnšaka - 0 : 1. Drugi gol so Beltinčanom podarili kar domačini sami. V 43. minuti se Strajnšak in branilec Uroš Pörš nista mogla sporazumeti, kdo bo odbil žogo, tako da jo je z lahkoto ukradel Mitja Mauko in jo spravili v prazno mrežo - 0 : 2. Mauko je bil tudi strelec najlepšega zadetka v 57. minuti, ko mu je z leve strani dolg predložek poslal Tadej Apatič, Mauko pa je iz prve in z bližine z desnico zabil žogo v mrežo - 0 : 3. Veliko priložnost za Radgono je imel Borut Bračič v drugem polčasu, ko je preigral obrambo Beltinec in nato sprožil mimo vrat, še lepšo priložnost pa je zapravil rezervist Jernej Karba, ki je prestregel žogo vratarju Stanislavu Küzmi, ko je bil ta daleč zunaj kazenskega prostora. A Karba je s kakih 30 metrov s strelom po tleh za las zgrešil prazna vrata. Tako da je bila to na koncu povsem zaslužena zmaga izkušenih Beltinčanov.
V Križevcih je Mura pred 100 gledalci že takoj pokazala, kdo je gospodar na igrišču. V prvih osmih minutah so namreč že zadeli Amadej Maroša, Rok Zorko in Mitja Rešek. Na 4 : 0 za črno-bele je v 15. minuti povišal David Lonzarić. Domačini so nato v 22. minuti znižali na 1 : 4 z golom Alena Vegija Kalamarja, a izid prvega polčasa 1 : 5 je v 42. minuti s svojim drugim zadetkom postavil Mitja Rešek. V drugem polčasu je Mura opravila več menjav in razumljivo ni igrala več s takim tempom kot v prvem delu. Soboški rezervist Kevin Toth je zadel še v 55. minuti za 1 : 6, potem pa so mreže obmirovale vse do konca.
Finalni prekmurski derbi med Muro in Beltinci bo sredi poletja, obe ekipi pa sta se avtomatsko uvrstili v tekmovanje Pokala Slovenije za prihodnjo sezono, kjer bosta iz MNZ Lendava nastopili tudi finalistki Hotiza in Nafta.

ŠNK Radgona - ND Lušt Beltinci 0 : 3 (0 : 2)
TŠC Trate, 180 gledalcev, sodnik: Nemet (Prosenjakovci).
Strelca: 0 : 1 Ropoša (40), 0 : 2 Mauko (43), 0 : 3 Mauko (57).
Rumeni kartoni: A. Klobasa, Bračič; Kotnik, Ropoša.

ŠNK Radgona: Simon Strajnšak, Tomaž Štrakl, Alen Klobasa, Miha Cvetko (Kristjan Kolarič, 58), Borut Bračič, Uroš Pörš, Mitja Adam, Borut Uhan, Denis Kolarič (Jernej Karba, 46), Tilen Pintarič (Jan Klobasa, 75), Tilen Klobasa. Trener: Boris Lazič.
ND Lušt Beltinci: Stanislav Küzma, Uroš Krajnc (Rok Kotnik, 14), Mitja Mauko, Marko Smodiš, Jan Hartman, Anton Vok, Tadej Apatič, Rok Ropoša, Mitja Botjak (od Denis Dugonjič, 62), Jernej Tkalec (Matjaž Breznik, 71), Mitja Kos, Trener: Franc Cifer.

ŠD NK Križevci - NŠ Mura 1 : 6 (1 : 5)
ŠC Križevci, 100 gledalcev, sodnik: Čontala (Križevci pri Ljutomeru).
Strelci: 0 : 1 Maroša (3), 0 : 2 Zorko (5), 0 : 3 Rešek (8), 0 : 4 Lonzarić (15), 1 : 4 Alen Vegi Kalamar (22), 1 : 5 Rešek (42), 1 : 6 Toth (55).

ŠD NK Križevci: Špilak, Aleks Vegi Kalamar, Alen Vegi Kalamar, Rocner, Šlihthuber, Horvat, Novak, Kuronja, Fujs, Lepoša, Pejnovič (Vukan, 79). Trener: Mihael Šlihthuber.
NŠ Mura: Zver, Kisilak, Lonzarić (Karas, 46), Celec (Kalamar, 46), Pucko (Nemec, 46), Matić, Rešek, Zorko, Atanasov, Kozar (Kuzma, 25), Maroša (Toth, 46). Trener: Damjan Ošlaj.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Mednarodni plavalni miting v Radencih - V Radencih je bil 8. mednarodni plavalni m... » več
Strelstvo: pionirke iz Tišine ekipno druge - V Ormožu je bil 4. krog državnih ... » več
Primorka Mojca Mužič najboljša v Radencih - Zdravilišče Radenci je gostilo 3... » več
Odbojka: oba pomurska prvoligaša izgubila - V nadaljevanju odbojkarskega prvenst... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Prva je skrb za druge Nizke temperature prinašajo tudi spremenjene razmere na ces... » več
Murske krone: Predstaviti želijo najboljše v regiji Z darilnimi boni povezujejo ponudnike v regiji in jo tako pr... » več
Imata čar in sijaj, ne pa življenja Hotel Elizabeta v Lendavi zaprt, sameva tudi »črna vdova«... » več