Reportaže

Zabavno in poučno v učilnici na prostempetek, 05.05.2017

avtor: Bernarda B. Peček
Včerajšnjo popoldne ob zgradbi OŠ Puconci je bilo zares zabavno, polno veselja in ustvarjanja, pa vseeno izjemno poučno. Otrokom se bodo nova spoznanja in znanja, ki so jih pridobili med ustvarjanjem, igro in v sodelovanju skupaj s starši in učitelji, vtisnila globoko v spomin. Zagotovo bolj kot če bi o tem brali iz učbenikov ali poslušali o njih v učilnici. Ob svetovnem dnevu Zemlje so namreč na južni strani šolske zgradbe, kjer so igrala, šolski vrt, eko učilnica in sadovnjak pripravili prav posebne delavnice za učence prve in druge triade.
Učenci prvega, drugega in tretjega razreda so skupaj s starši in starimi starši sodelovali v zeliščarski delavnici, poslikavali lončke, štore in kamne, igrali šaljive športne igre, spoznavali šolski eko vrt in čebele in sejali sončnice. Učenci četrtih, petih in šestih razredov pa so spoznavali medoviti vrt, urejali šolske gredice, se preizkušali v kulinariki, ponovni uporabi odpadkov in odgovornem ravnanju s hrano ter prav tako sejali na vrtu.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Praznik evropske Amazonke - V kraju Letenye na Madžarskem so se zbrali predstavni... » več
Folkart na grajski ploščadi - V okviru letošnjega Fokarta sta se na grajski plo... » več
Kljub maloštevilnosti ponosni Evropejci - Državne proslave ob dnevu državnosti... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Pričakujejo Slovence z vseh celin Prihodnji petek, 7.7.2017, se bo v Dvorcu Rakičan začelo s... » več
Praznik evropske Amazonke V kraju Letenye na Madžarskem so se zbrali predstavniki iz ... » več
Dobrodošli doma: V Rakičanu so se zbrali Slovenci iz vseh celin Še danes bo v Dvorcu Rakičan potekalo srečanje Slovencev ... » več