Reportaže

Soboški mladi glasbeniki v Ingolstadtutorek, 16.05.2017

avtor: B.B.P., Foto: GŠ
Glasbena šola Murska Sobota je na osnovi sodelovanja partnerskih mest Murske Sobote in Ingosltadta ter podpisanega pisma o sodelovanju v lanskem letu to pomlad začela sodelovati z javno šolo Pevsko in glasbeno šolo Simon Mayr iz Ingolstadta.
V prvi polovici letošnjega maja pa je potovalo v Nemčijo 11 učencev in 5 učiteljev iz Glasbene šole Murska Sobota, prihodnje leto pa bodo gostje iz Nemčije sodelovali na skupnem koncertu v Murski Soboti. Tokrat so v Glasbeni šoli Murska Sobota za nastop na skupnem koncertu izbrali uspešen kvartet pozavn, ki ga sestavljajo Žan Salaj, Sašo Gjergjek, David Pučko in Rok Jandrašič, ter kvartet saksofonov, ki pa ga sestavljajo učenke Urška Kreft, Živa Hegeduš, Lana Habjanič in Maša Grah, na klavirju je zaigral izvrsten Marko Matajič, s pevskimi točkami pa sta navdušila Anja Kutoš in Dominik Kerčmar. Mentorji nastopajoč so Marko Slavič, Jasmina Dajčman in Gabriela Bratina, na klavirju jih je spremljal Predrag Šantek, ravnateljica soboške glasbene šole Erna Lukač pa je pred koncertom skupaj s tamkajšnjo ravnateljico Brigitte Pinggera vse prisotne v dvorani tudi pozdravila.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Praznik evropske Amazonke - V kraju Letenye na Madžarskem so se zbrali predstavni... » več
Folkart na grajski ploščadi - V okviru letošnjega Fokarta sta se na grajski plo... » več
Kljub maloštevilnosti ponosni Evropejci - Državne proslave ob dnevu državnosti... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
oglasno sporočilo
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Pričakujejo Slovence z vseh celin Prihodnji petek, 7.7.2017, se bo v Dvorcu Rakičan začelo s... » več
Praznik evropske Amazonke V kraju Letenye na Madžarskem so se zbrali predstavniki iz ... » več
Dobrodošli doma: V Rakičanu so se zbrali Slovenci iz vseh celin Še danes bo v Dvorcu Rakičan potekalo srečanje Slovencev ... » več