Reportaže

Soboški mladi glasbeniki v Ingolstadtutorek, 16.05.2017

avtor: B.B.P., Foto: GŠ
Glasbena šola Murska Sobota je na osnovi sodelovanja partnerskih mest Murske Sobote in Ingosltadta ter podpisanega pisma o sodelovanju v lanskem letu to pomlad začela sodelovati z javno šolo Pevsko in glasbeno šolo Simon Mayr iz Ingolstadta.
V prvi polovici letošnjega maja pa je potovalo v Nemčijo 11 učencev in 5 učiteljev iz Glasbene šole Murska Sobota, prihodnje leto pa bodo gostje iz Nemčije sodelovali na skupnem koncertu v Murski Soboti. Tokrat so v Glasbeni šoli Murska Sobota za nastop na skupnem koncertu izbrali uspešen kvartet pozavn, ki ga sestavljajo Žan Salaj, Sašo Gjergjek, David Pučko in Rok Jandrašič, ter kvartet saksofonov, ki pa ga sestavljajo učenke Urška Kreft, Živa Hegeduš, Lana Habjanič in Maša Grah, na klavirju je zaigral izvrsten Marko Matajič, s pevskimi točkami pa sta navdušila Anja Kutoš in Dominik Kerčmar. Mentorji nastopajoč so Marko Slavič, Jasmina Dajčman in Gabriela Bratina, na klavirju jih je spremljal Predrag Šantek, ravnateljica soboške glasbene šole Erna Lukač pa je pred koncertom skupaj s tamkajšnjo ravnateljico Brigitte Pinggera vse prisotne v dvorani tudi pozdravila.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Medgeneracijsko za zdravje v Šalovcih - Zdrav duh v zdravem telesu je naslov dana... » več
Otvoritev logističnega centra GMT - Na Noršinski cesti 31 v Murski Soboti so pop... » več
Prenove v Termah 3000 - Te dni v največjih prekmurskih temah zaključujejo z obno... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
KPŠ pripravil sprehod z živalmi iz zavetišča Klub prekmurskih študentov je danes pripravil akcijo spreha... » več
Njihov že tretji socialni projekt Štirideset udeležencev bo lahko počelo marsikaj, kar jim ... » več
Vestnikovec Timotej Milanov dobil novinarsko nagrado V Ljubljani, na Festivalu Naprej/Forward, festivalu kakovost... » več