Reportaže

Soboški mladi glasbeniki v Ingolstadtutorek, 16.05.2017

avtor: B.B.P., Foto: GŠ
Glasbena šola Murska Sobota je na osnovi sodelovanja partnerskih mest Murske Sobote in Ingosltadta ter podpisanega pisma o sodelovanju v lanskem letu to pomlad začela sodelovati z javno šolo Pevsko in glasbeno šolo Simon Mayr iz Ingolstadta.
V prvi polovici letošnjega maja pa je potovalo v Nemčijo 11 učencev in 5 učiteljev iz Glasbene šole Murska Sobota, prihodnje leto pa bodo gostje iz Nemčije sodelovali na skupnem koncertu v Murski Soboti. Tokrat so v Glasbeni šoli Murska Sobota za nastop na skupnem koncertu izbrali uspešen kvartet pozavn, ki ga sestavljajo Žan Salaj, Sašo Gjergjek, David Pučko in Rok Jandrašič, ter kvartet saksofonov, ki pa ga sestavljajo učenke Urška Kreft, Živa Hegeduš, Lana Habjanič in Maša Grah, na klavirju je zaigral izvrsten Marko Matajič, s pevskimi točkami pa sta navdušila Anja Kutoš in Dominik Kerčmar. Mentorji nastopajoč so Marko Slavič, Jasmina Dajčman in Gabriela Bratina, na klavirju jih je spremljal Predrag Šantek, ravnateljica soboške glasbene šole Erna Lukač pa je pred koncertom skupaj s tamkajšnjo ravnateljico Brigitte Pinggera vse prisotne v dvorani tudi pozdravila.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Novoletne jelke malce drugače - V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sob... » več
Medgeneracijsko za zdravje v Šalovcih - Zdrav duh v zdravem telesu je naslov dana... » več
Otvoritev logističnega centra GMT - Na Noršinski cesti 31 v Murski Soboti so pop... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Prva je skrb za druge Nizke temperature prinašajo tudi spremenjene razmere na ces... » več
Murske krone: Predstaviti želijo najboljše v regiji Z darilnimi boni povezujejo ponudnike v regiji in jo tako pr... » več
Imata čar in sijaj, ne pa življenja Hotel Elizabeta v Lendavi zaprt, sameva tudi »črna vdova«... » več