Reportaže

Prašnati poželi stoječe ovaciječetrtek, 30.03.2017

avtor: b.b.p., foto:Nataša Juhnov
Prvi Vestnikov koncert za düšo s Prašnati je bil to, kar smo predvidevali: prava glasbena poslastica, balzam za dušo in predvsem nekaj zelo domačega in znanega. Občinstvo se je že s prvimi zvoki povezalo z glasbo in glasbeniki in koncert, ki je močno presegel predvideni čas, je napolnil baterije tako poslušalcev kot tudi glasbenikov na odru. V dvorani ni bilo nobenega, ki ga ne bi ganili zvoki cimbal, harmonike in kontrabasa, k domačemu vzdušju pa je prispeval tudi Boštjan Rous z odličnim šaljivim povezovanjem. Predvsem pa je bil prvi Vestnikov koncert za düšo kakovostna novost v sicer enolični in predvidljivi glasbeni ponudbi. Tokrat oživljene stare melodije niso bile banalne ali patetične, ampak nekaj novega, svežega in predvsem kakovostnega.
Prašnate namreč sestavljajo sami prekaljeni glasbeniki: Boštjan Baša (harmonika), Andrej (Andi) Sobočan (cimbale) in Luka Ščavničar (kontrabas), Boštjan Rous (saksofon, glas) in tolkalist Matej Smej, v goste pa so povabili Laro Jankovič, Marka Kočarja in Tadeja Vesenjaka. Slednji je bil predvsem za Prekmurce najbolj zanimivo presenečenje in mnogi bi želeli slišati še več njegovih avtorskih življenjskih pesmi.Vsekakor je to bil koncert, ki smo ga v Murski Soboti že dolgo pogrešali in pričakovali, z glasbo, ki je tako naša, znana, spontana in prijetna za uho in dušo. Zaradi odličnih glasbenikov in glasbil je bilo čutiti tisto nekaj več, tisti posebni melos, ki je značilen za panonsko ravnico.Vsi si želimo še več podobnih Vestnikovih koncertov za düšo in spoznavanje prekaljenih glasbenikov v novi luči, s tisto glasbo, ki je intimno njihova.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Gederovska šola praznuje 120 let - Podružnična šola Gederovci, ki spada pod ok... » več
Športaj s Klinko 2017 v Gornji Radgoni - V Turistično-športnem centru Trate v G... » več
FOTO: Državna vaja Murska Sobota 2017 - V Lendavski in Industrijski ulici je v ok... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
oglasno sporočilo
NAJBOLJE OCENJENO
Gasilke iz Lutverc in gasilci iz Dragotinec zmagovalci PGD Šratovci je na športnem igrišču v Šratovcih organiz... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Tako je bilo: Špirit spet napolnil Zvezdin vrt Na prireditvi, imenovani Piknik pod kostanji, je na vrtu sob... » več
Bogatajevi dnevi: Po posvetu županov še državna vaja V samem središču mesta – med drugim v mestnem parku, na ... » več
Minister obljubil uskladitev kriterijev kakovosti pšenice Predstavniki ljutomerske, ptujske in radgonske kmetijske zad... » več