Reportaže

Potapljači iz Gornje Radgone: Že devetnajstič so šli za štefanovo pod vodoponedeljek, 26.12.2016

avtor: Andrej Bedek Fotografija: Jure Zauneker
Gasilski potapljači iz Gornje Radgone (enota Gapora) je letos praznovala štiridesetletnico, na štefanovo pa je nadaljevala s tradicijo, že devetnajstič po vrsti. Vsakoletni potop 26. decembra, večkrat so se potapljali že tudi pod ledom, letos pa so na vodi plavali le kosi ledu, namreč sodi v sklop rednega usposabljanja enote. Tako je bilo tudi danes v gramoznici v Podgradu pri Gornji Radgoni.
Prvi je pod vodo, ki je pod ledom imela tri stopinje Celzija, temperatura zunaj pa je bila dve stopinji pod ničlo, stopil starosta potapljačev iz Gornje Radgone, Bogdan Šajnovič, ki bo prvega januarja 2017 dopolnil 70 let, za seboj pa ima že več kot 1.500 potopov. V vodo je skočil v paru s sinom Markom, ki je vodja Gapore, in je še načelnik Podvodne reševalne službe Slovenije (PRS), ki je posebna organizacija znotraj Slovenske potapljaške zveze (SPZ).

Pod vodo so še šli: Tomislav Habulin, Rajko Lipič, Boris Mauko, Boris Pučko, Miran Rojko, Denis Zupančič in Igor Zemljič.

Pripadniki Gapore so obenem prikazali še vajo reševanja ponesrečenca.
V radgonski enoti za reševanje iz vode in ob vodi je sicer operativnih petnajst ljudi, vseh članov je čez 50. Večina od njih je aktivnih še pri domačem prostovoljnem gasilskem društvu.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Odprli sejem sodobne medicine - Na sejmišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni so... » več
Prašnati poželi stoječe ovacije - Prvi Vestnikov koncert za düšo s Prašnati ... » več
PRAŠNATI in zven düše - Pravijo, da se igrajo z glasbo, saj igrajo nekakšen mi... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Anketa Večera: Občani zaznavajo razvoj Pri časopisu Večer so objavili rezultate javnomnenjske raz... » več
Odločitev delovnega sodišča: MOMS mora vzeti Sabino Gutalj nazaj v službo Delovno sodišče v Mariboru je ugodilo tožbi nekdanje prav... » več
Šokirana Radgona izgubila v Bakovcih, ki so prevzeli vodstvo Derbi v I. MNZ Murska Sobota med vodilnima ŠNK Radgono in ... » več