Reportaže

Potapljači iz Gornje Radgone: Že devetnajstič so šli za štefanovo pod vodoponedeljek, 26.12.2016

avtor: Andrej Bedek Fotografija: Jure Zauneker
Gasilski potapljači iz Gornje Radgone (enota Gapora) je letos praznovala štiridesetletnico, na štefanovo pa je nadaljevala s tradicijo, že devetnajstič po vrsti. Vsakoletni potop 26. decembra, večkrat so se potapljali že tudi pod ledom, letos pa so na vodi plavali le kosi ledu, namreč sodi v sklop rednega usposabljanja enote. Tako je bilo tudi danes v gramoznici v Podgradu pri Gornji Radgoni.
Prvi je pod vodo, ki je pod ledom imela tri stopinje Celzija, temperatura zunaj pa je bila dve stopinji pod ničlo, stopil starosta potapljačev iz Gornje Radgone, Bogdan Šajnovič, ki bo prvega januarja 2017 dopolnil 70 let, za seboj pa ima že več kot 1.500 potopov. V vodo je skočil v paru s sinom Markom, ki je vodja Gapore, in je še načelnik Podvodne reševalne službe Slovenije (PRS), ki je posebna organizacija znotraj Slovenske potapljaške zveze (SPZ).

Pod vodo so še šli: Tomislav Habulin, Rajko Lipič, Boris Mauko, Boris Pučko, Miran Rojko, Denis Zupančič in Igor Zemljič.

Pripadniki Gapore so obenem prikazali še vajo reševanja ponesrečenca.
V radgonski enoti za reševanje iz vode in ob vodi je sicer operativnih petnajst ljudi, vseh članov je čez 50. Večina od njih je aktivnih še pri domačem prostovoljnem gasilskem društvu.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Slovenija evropski prvak tudi s pomočjo pomurskih navijačev Kdo bi si to mislil?! Slovenija je evropski prvak v košarki... » več