Reportaže

Potapljači iz Gornje Radgone: Že devetnajstič so šli za štefanovo pod vodoponedeljek, 26.12.2016

avtor: Andrej Bedek Fotografija: Jure Zauneker
Gasilski potapljači iz Gornje Radgone (enota Gapora) je letos praznovala štiridesetletnico, na štefanovo pa je nadaljevala s tradicijo, že devetnajstič po vrsti. Vsakoletni potop 26. decembra, večkrat so se potapljali že tudi pod ledom, letos pa so na vodi plavali le kosi ledu, namreč sodi v sklop rednega usposabljanja enote. Tako je bilo tudi danes v gramoznici v Podgradu pri Gornji Radgoni.
Prvi je pod vodo, ki je pod ledom imela tri stopinje Celzija, temperatura zunaj pa je bila dve stopinji pod ničlo, stopil starosta potapljačev iz Gornje Radgone, Bogdan Šajnovič, ki bo prvega januarja 2017 dopolnil 70 let, za seboj pa ima že več kot 1.500 potopov. V vodo je skočil v paru s sinom Markom, ki je vodja Gapore, in je še načelnik Podvodne reševalne službe Slovenije (PRS), ki je posebna organizacija znotraj Slovenske potapljaške zveze (SPZ).

Pod vodo so še šli: Tomislav Habulin, Rajko Lipič, Boris Mauko, Boris Pučko, Miran Rojko, Denis Zupančič in Igor Zemljič.

Pripadniki Gapore so obenem prikazali še vajo reševanja ponesrečenca.
V radgonski enoti za reševanje iz vode in ob vodi je sicer operativnih petnajst ljudi, vseh članov je čez 50. Večina od njih je aktivnih še pri domačem prostovoljnem gasilskem društvu.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Novoletne jelke malce drugače - V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sob... » več
Medgeneracijsko za zdravje v Šalovcih - Zdrav duh v zdravem telesu je naslov dana... » več
Otvoritev logističnega centra GMT - Na Noršinski cesti 31 v Murski Soboti so pop... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Prva je skrb za druge Nizke temperature prinašajo tudi spremenjene razmere na ces... » več
Murske krone: Predstaviti želijo najboljše v regiji Z darilnimi boni povezujejo ponudnike v regiji in jo tako pr... » več
Imata čar in sijaj, ne pa življenja Hotel Elizabeta v Lendavi zaprt, sameva tudi »črna vdova«... » več