Reportaže

Dödoli v Puconcihnedelja, 02.10.2016

avtor: Bernarda B. Peček
Med OŠ Puconci in cerkvijo v Puconcih prvo oktobrsko nedeljo diši po sveže kuhanem krompirju, čebuli, zaseki, ocvirkih, smetani, pa tudi po domači "rdečki" z brajd. Vse od 11. ure naprej v organizaciji Kulturno turističnega društva Puconci poteka tradicionalna Dödolijada s Kulinarično razstavo za "zlato kijanco". Kljub napovedanemu slabemu vremenu so vse prijavljene ekipe uspele pravočasno v kotlih skuhati krompir z moko in ga nato pretlačiti in zmešati v dödole še pred dežjem. Popoldne je namenjeno druženju in zabavi.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Novoletne jelke malce drugače - V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sob... » več
Medgeneracijsko za zdravje v Šalovcih - Zdrav duh v zdravem telesu je naslov dana... » več
Otvoritev logističnega centra GMT - Na Noršinski cesti 31 v Murski Soboti so pop... » več
OZNAKE dödoli, Puconci
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Prva je skrb za druge Nizke temperature prinašajo tudi spremenjene razmere na ces... » več
Murske krone: Predstaviti želijo najboljše v regiji Z darilnimi boni povezujejo ponudnike v regiji in jo tako pr... » več
Imata čar in sijaj, ne pa življenja Hotel Elizabeta v Lendavi zaprt, sameva tudi »črna vdova«... » več