Reportaže

Dödoli v Puconcihnedelja, 02.10.2016

avtor: Bernarda B. Peček
Med OŠ Puconci in cerkvijo v Puconcih prvo oktobrsko nedeljo diši po sveže kuhanem krompirju, čebuli, zaseki, ocvirkih, smetani, pa tudi po domači "rdečki" z brajd. Vse od 11. ure naprej v organizaciji Kulturno turističnega društva Puconci poteka tradicionalna Dödolijada s Kulinarično razstavo za "zlato kijanco". Kljub napovedanemu slabemu vremenu so vse prijavljene ekipe uspele pravočasno v kotlih skuhati krompir z moko in ga nato pretlačiti in zmešati v dödole še pred dežjem. Popoldne je namenjeno druženju in zabavi.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Desetič s pravljicami pod hrasti - Splošna knjižnica Ljutomer v dneh od 16. do ... » več
Resničnostni šov Kmetija bo pri Copekovem mlinu - Ekipa POP TV, ki pripravlja r... » več
Mingle Mood v soboškem parku - Na ploščadi pred soboškim gradom je bil koncert... » več
Vito Marenče Flamenco Group na Trgu kulture - Mednarodni glasbeno-plesni projekt... » več
OZNAKE dödoli, Puconci
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Uspeh džeZZve na festivalu Zelenkovac Prekmurski etno džez kvartet džeZZva se je pred kratkim vr... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Slovenske ekološke kmete omejuje trg Rast ekološke pridelave in prireje v Sloveniji zaostaja za ... » več