Reportaže

Dödoli v Puconcihnedelja, 02.10.2016

avtor: Bernarda B. Peček
Med OŠ Puconci in cerkvijo v Puconcih prvo oktobrsko nedeljo diši po sveže kuhanem krompirju, čebuli, zaseki, ocvirkih, smetani, pa tudi po domači "rdečki" z brajd. Vse od 11. ure naprej v organizaciji Kulturno turističnega društva Puconci poteka tradicionalna Dödolijada s Kulinarično razstavo za "zlato kijanco". Kljub napovedanemu slabemu vremenu so vse prijavljene ekipe uspele pravočasno v kotlih skuhati krompir z moko in ga nato pretlačiti in zmešati v dödole še pred dežjem. Popoldne je namenjeno druženju in zabavi.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
OZNAKE dödoli, Puconci
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK