Rajski zeleni kotiček

Zmagovalna vrt in balkon iz Polane in Okoslavcevpetek, 16.09.2016

avtor: V. T.; foto:Nataša Juhnov
Na zmagovalnem vrtu pri Nini Vratarič v Polani pri Murski Soboti je Vestnik - skupaj s sonzorji - javno podelil nagrade v svoji akciji Rajski zeleni kotiček. Dogodka pa se nista udeležili le zmagovalki v obeh kategorijah - med balkoni je zmagala Lidija Pelcl Mes iz Okoslavec - ampak tudi ostali finalisti.
Preletimo vse vrtove in balkone, ki so se v akciji uvrstili v finale; po vrstnem redu, kot so se prijavljali.
V kategoriji vrtov je bil prvi finalist vrt Jazbinškovih iz Križevec na Goričkem. Vrt, ki mu lahko rečemo kar park, saj ima bivalni, zelenjavni, sadni in gozdni del, ne umanjka pa niti jacuzi.
Drugi je japonski vrt Balajčevih iz Doline. Lepotec, poln bonsajev in niwakijev, z vzgojo katerih - torej z žičenjem - se ukvarja Roman, zelo spreten tudi z dletom za les. Svoje skulpture ima tudi na vrtu.
Tretji finalist je iz Nunske grabe, vrt družine Sovič Nemec, ki je za 200 let staro hišo, balkoni katere so polni cvetja. Vrt malo manj, pa vseeno cvetoč, zelen, predvsem pa senčen in očitno v družini ena priljubljenejših točk.
Četrti vrt Simone Budja iz Ljutomera ima celo ime - štorovnjak. To pa zato, ker je Simona vrt razgibala in spremenila tako, da je vanj iz bližnjih gozdov privlekla štore, jih delno prekrila z zemljo in zasadila z neštetimi rožami.
Marjanka Črnko iz Šalovec je ustvarila tipičen podeželski vrt, za njim pa stara drevesa z razpeto ležalno mrežo, v kateri se sprošča po delu.
Slavica Prelog ima v Ključarovcih vrt, ki ga je nemogoče primerjati s katerim koli drugim. Gre namreč za pravi botanični biser, ki nastaja pod taktriko strastne zbiralke rastlin in to že več kot 50 let.
Sonja Kokot iz Križevec pri Ljutomeru zna z živalmi, pa tudi z rastlinami. Ne le eksotične papige, tudi koi krapi se pri njej odlično počutijo, saj jim je očitno ustvarila pravo okolje. Da o vseh njenih rastlinah, nekatere so prav tako eksotične, sploh ne govorim.
In kot zadnja se je prijavila Nina Vratarič iz Polane. Vrt, ki mu nič ne manjka in nima ničesar preveč. Nič posebej ne izstopa, vse se zliva v eno celoto s tisoč privlačnimi detajli.
Pa preletimo še štrii finalne balkone:
prvi prijavljen je bil balkon Lidije Pelcl Mes iz Okoslavec. Obožuje svoj balkon, čeprav je v hiši in ne v bloku, in ima tudi teraso ter travo ob hiši. Na njem je zajtrk, pravi lastnica, posebej slasten, uredila pa ga je v zeleni. Tokrat.
Drugi finalist, balkon družine Gorčan Zec iz Murske Sobote je trenutno najbolj ‘in’, saj je ne le lep, ampak tudi - slasten. Že nekaj let tam prostor najdejo začimbe ter rože, letos pa so se odločili še za zelenjavo. Rdeči čiliji in paradižniki pa tudi orehovec zorijo na tem balkonu.
Še en soboški balkonski lepotec je prišel v finale - balkon Sabine Roudi. Poleti sobne rastline in lučke ter drobne podrobnosti, pa je partija kart na balkonu še boljša.
Pa še zadnji - balkon, pravzaprav bolj terasa - Polak iz Peskovec. Ob brunarici, obkrožena z rožami, zelenjem in mirom ter okrašena s pleteno čebulo.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Zadnja finalista iz Polane in Peskovec - »Tipičen podeželski vrt z ogromno roma... » več
Sedmi, pravljični finalist iz Križevec - Znan je sedmi, predzadnji finalist med... » več
Peti finalist iz Šalovec - Izbor 5. finalista med vrtovi ni bil niti malo prepros... » več
Finalista iz Ljutomera in Murske Sobote - Četrti finalist med vrtovi je krasotec,... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več