Rajski zeleni kotiček

Zadnja finalista iz Polane in Peskovecsreda, 24.08.2016

avtor: Pomurje.si
»Tipičen podeželski vrt z ogromno romantike,« je o njem zapisala njegova lastnica Nina Vratarič. »Tukaj se spočijeta duša in telo, vsak problem je nenadoma rešljiv. Naš vrt pa je tudi neusahljiv vir domačnosti in dobre energije.« In natančno to smo iskali. Tako je vrt Vrataričevih iz Polane pri Murski Soboti postal osmi finalist med vrtovi. Današnjo obliko, pravi Nina Vratarič, je začel dobivati pred desetimi leti. Vanj so zasadili stare sorte hrušk, jabolk, različnih grmovnic in trajnic, krasi ga tudi mogočen oreh, razteza pa se vse do zeliščnega in zelenjavnega vrta.
Zadnji finalist v kategoriji balkonov je terasa Dragice Polak in Franca Justina iz Peskovec. Dragica, ki zelo dobro zaznava energije vseh vrst, pravi, da sta si tukaj ustvarila svoj raj. »Polno je cvetličnih, zeliščnih in drugih kotičkov, kjer se v prepletu energij počutim sproščeno, zadovoljno in pripravljeno na vsakodnevne izzive. Ob jutranji kavi je pogled z najine terase pravi balzam za oči.« Ne le zaradi rož, ampak tudi zaradi zelenja, ki obkroža njuno malo hiško. Dragica pravi, da je cvetlični in zelenjavni vrt, ki je delo njenih rok, izpolnitev njenih sanj, ki pa se sproti spreminjajo in dopolnjujejo.

Dobro si oglejte še zadnja dva finalista, kajti sedaj imamo vse: osem vrtov, med katerimi boste tudi vi pomagali izbrati zmagovalca, in štiri balkone, tudi za te boste lahko glasovali. Seštevek ocen naše ocenjevalne komisije in vaših glasov bo dal končna zmagovalca v obeh kategorijah.

Glasovnica bo v Vestniku objavljena dvakrat, in sicer 1. in 8. septembra, glasovali pa boste lahko še po spletu na spletni strani pomurje.si/rzk.

Tudi tisti, ki boste glasovali, se boste potegovali za nagrade. Da se boste lažje odločili, kdo je vaš favorit za rajski zeleni kotiček Pomurja pa bodo v prihodnji številki Vestnika vsi finalisti ponovno predstavljeni.

 
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Zmagovalna vrt in balkon iz Polane in Okoslavcev - Na zmagovalnem vrtu pri Nini V... » več
Sedmi, pravljični finalist iz Križevec - Znan je sedmi, predzadnji finalist med... » več
Peti finalist iz Šalovec - Izbor 5. finalista med vrtovi ni bil niti malo prepros... » več
Finalista iz Ljutomera in Murske Sobote - Četrti finalist med vrtovi je krasotec,... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več