Rajski zeleni kotiček

Finalista tokrat iz Doline in Okoslavecčetrtek, 14.07.2016

avtor: Pomurje.si
Drugi vrt, ki vam ga predstavljamo, je vrt Romana Balajca iz Doline, ki je že pred 15 leti začel uresničevati svojo veliko željo – imeti japonski vrt.
Danes ima, pravi, okrog 100 bonsajev v lončkih in okoli 10 niwakijev, to je bonsajev, ki so posajeni na prostem. »S tem sem se začel ukvarjati, ker me zanima ta kultura. Moj vrt pa je pravzaprav ves čas v nastajanju in potrebnih bo še kakih 15 let, da 'dozori',« pravi Balajc. Ustvariti takšen izbor rastlin na nekaj manj kot 6-arski parceli je pravi čudež. Videti in doživeti ta vrt je res paša za oči. Se pa postavlja vprašanje, ali je v tem rajskem kotičku sploh čas za počitek in užitek?  Tokrat lastnik svojega vrta ni prijavil sam, ampak smo ga nagovorili kar mi, saj smo dobili namig za njegov košček raja v Dolini.

Prvi finalist v kategoriji balkon.

»Tudi mi ga imamo: zeleni kotiček na balkončku naše dvostanovanjske hiše,« je svoje pisemce začela Lidija Pelcl Mes iz Okoslavec pri Kapeli, ki si je, pravi, na balkonu, ki 'odpre svoja vrata' že zgodaj spomladi, zlasti želela visečo mrežo. »Je kraj, kamor se umaknem od stresnega vsakdana, preberem dobro knjigo ali preprosto zadremam. Nešteto je poletnih večerov, ko s hčerko 'visiva' v mreži in štejeva zvezdne utrinke.« Sicer pa fotografija pove več kot tisoč besed. 

Prihodnji teden je priložnost za vas. Da predstavimo vaš vrt. Prvi korak je vaš. Naredite ga in nam pošljite najmanj tri fotografije svojega rajskega zelenega kotička. Pošljete lahko na e-naslov rajski@vestnik.si, prinesete fotografije v naročniško službo ali jih enostavno vstavite v ovojnico in nam jih pošljete na Vestnik, p. p. 107, 9000 Murska Sobota. Nagrade so mamljive, 1000 evrov na predplačniški kartici Visa Nove KBM v kategoriji vrt, 500 evrov v kategoriji balkon oz. terasa ter cvetje v vrednosti 250 evrov, ki si ga bosta dva naključno izžrebana sodelujoča lahko nabrala v vrtnariji Kurbus. 

Več o nagradni igri preberite na www.pomurje.si/rzk
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Zmagovalna vrt in balkon iz Polane in Okoslavcev - Na zmagovalnem vrtu pri Nini V... » več
Zadnja finalista iz Polane in Peskovec - »Tipičen podeželski vrt z ogromno roma... » več
Sedmi, pravljični finalist iz Križevec - Znan je sedmi, predzadnji finalist med... » več
Peti finalist iz Šalovec - Izbor 5. finalista med vrtovi ni bil niti malo prepros... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Anketa Večera: Občani zaznavajo razvoj Pri časopisu Večer so objavili rezultate javnomnenjske raz... » več
Odločitev delovnega sodišča: MOMS mora vzeti Sabino Gutalj nazaj v službo Delovno sodišče v Mariboru je ugodilo tožbi nekdanje prav... » več
Šokirana Radgona izgubila v Bakovcih, ki so prevzeli vodstvo Derbi v I. MNZ Murska Sobota med vodilnima ŠNK Radgono in ... » več