Rajski zeleni kotiček

Finalista iz Ljutomera in Murske Sobotesreda, 27.07.2016

avtor: Pomurje.si
Četrti finalist med vrtovi je krasotec, ki daje, kot se za pravi vrt spodobi, veliko sence in miru, in to sredi Ljutomera.
Uredila sta ga Simona Budja in Srečko Horvat: »Naš vrt je star več kot 50 let in ima zato kar nekaj visokih dreves, ki nam dajejo senco, zato je to 'senčen' vrt.« To še ni vse. Ta vrt ima tudi ime. Poimenovali so ga – štorovnjak. »Iz bližnjih gozdov sva namreč pripeljala več štorov, jih dala na vrt in v njih posadila rastline: praproti, pljučnike, vrtne orhideje in še in še,« pove Simona Budja.

»Zelo radi smo na balkonu, čeprav je majhen,« je za balkon v bloku sredi Murske Sobote – gre za drugega finalista med balkoni – povedala Daša Gorčan. »Tukaj vedno, če je le lepo, tudi jemo, hrana je tu še posebno okusna (smeh).« Letos, pravi Gorčanova iz družine Gorčan- Zec, je poleg rož posejala in posadila tudi številna zelišča: »Naša obvezna spremljevalka je bazilika, lepo nam uspeva tudi rožmarin. Mož pa obožuje čilije, zato sem v kar nekaj korit posadila tudi te, saj so, poleg tega da so uporabni, tudi lepi. In tako je užitek sredi našega soboškega raja še večji.« In dodana vrednost? Orehovec v velikih steklenicah bo kmalu za pokušino.


Prijavite se. Še je čas. 

1000, 500 ali 250 evrov je lahko vaših! 

Mogoče bo prav vaš vrt, balkon ali terasa rajski zeleni kotiček 2016.

Pošljite nam fotografije; lahko pa nas opozorite na poseben rajski kotiček tudi pri svojih sosedih ali sorodnikih. Se bomo povabili kar sami. Šalo na stran: prijavite se prek spletne strani www.pomurje.si/rzk, pošljite fotografije na rajski@vestnik.si, po pošti na Vestnik, p. p. 107, 9000 M. Sobota ali jih prinesite v naročniško službo Vestnika.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Zmagovalna vrt in balkon iz Polane in Okoslavcev - Na zmagovalnem vrtu pri Nini V... » več
Zadnja finalista iz Polane in Peskovec - »Tipičen podeželski vrt z ogromno roma... » več
Sedmi, pravljični finalist iz Križevec - Znan je sedmi, predzadnji finalist med... » več
Peti finalist iz Šalovec - Izbor 5. finalista med vrtovi ni bil niti malo prepros... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več