Pomurje

Tožilstvo zavrglo ovadbo v primeru najema telovadnicečetrtek, 20.04.2017

avtor: Andrej Bedek
Petra Veinhandl, tožilka Okrožnega državnega tožilstva Murska Sobota, je zavrgla kazensko ovadbo proti ravnateljici Osnovne šole Turnišče Meliti Olaj in turniški županji Vesni Jerala Zver.
Kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so decembra lani Olajevo ovadili zaradi domnevno nevestnega dela v službi z očitkom, da je v primerih najemanja šolske telovadnice zaobšla pravilnik o uporabi telovadnice, Jerala Zverova pa, da je uveljavila svoj vpliv in pri ravnateljici dosegla, da je ta kršila pravilnik. Ravnateljica namreč določenim uporabnikom naj ne bi zaračunavala uporabnine ali najemnine za uporabo telovadnice, tega pa omenjeni pravilnik, ki ga je sprejel svet zavoda šole, ne dovoljuje. Tožilka Veinhandlova je ovadbo zavrgla, ker  »ni podan utemeljen sum, da sta Olajeva in Jerala Zverova storili očitani kaznivi dejanji.«

O tem, ali je morda kršila pravilnik, ravnateljica pravi: »Brezplačen najem telovadnice imajo samo društva, ki so ustanovljena v občini Turnišče in delajo z otroki. Da bi bila vadba za otroke čim bolj ugodna in privlačna so imela društva, ki so delala z otroki, brezplačno uporabo telovadnice že od nekdaj. To so bili ustni dogovori takratnih funkcionarjev, pozneje, ko se je ustanovila občina, pa je ta dogovor veljal naprej.« Podobno pravi županja: »Klubi iz naše občine, ki izvajajo svoje dejavnosti s šoloobveznimi otroki, v preteklosti niso plačevali najema šolske telovadnice.« Doda, da se ji ne zdi sporno, če se je o uporabi telovadnice pogovarjala z Olajevo, ker je »ne nazadnje občina lastnica teh prostorov, obenem pa je nastalo vznemirjenje, saj je šola hotela tem uporabnikom zaračunavati uporabnino, zato sem se vmešala«. Da pa bi na ravnateljico vplivala, je turniška županja odločno zanikala.

Telovadnico v šolskem letu 2016/17 sicer uporablja 11 društev in zunanjih uporabnikov, od tega so tri društva, v katera so vključeni otroci. Prednost pri pozivu za uporabo telovadnice imajo društva, organizacije in fizične osebe s sedežem v občini, uporabnina šolske telovadnice pa je 18 evrov na uro. V letu 2016 je bil prihodek turniške šole od uporabnine 2.970 evrov. 

Vestnik št. 15, 13.4.2017
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
KPŠ pripravil sprehod z živalmi iz zavetišča Klub prekmurskih študentov je danes pripravil akcijo spreha... » več
Njihov že tretji socialni projekt Štirideset udeležencev bo lahko počelo marsikaj, kar jim ... » več
Vestnikovec Timotej Milanov dobil novinarsko nagrado V Ljubljani, na Festivalu Naprej/Forward, festivalu kakovost... » več