Pomurje

Prva soba pobega v hotelu v Sloveniji – v soboškem hotelu Dianačetrtek, 18.05.2017

avtor: V. T.; Fotografije: Vida Toš
V soboškem hotelu Diana so odprli prvo sobo pobega – oziroma »escape room«, kot večina pozna ta način in koncept igre, ki je ena najbolj priljubljenih turističnih atrakcij v svetu. To je prva tovrstna soba ne le v Pomurju, ampak tudi v Sloveniji. V Sloveniji sicer že obstaja kar nekaj sob pobega; v Ljubljani jih je pet, v Mariboru 4 in v Murski Soboti ena – vse te sobe je osnovalo podjetje Enigmarium iz Ljubljane, ki je trenutno vodilno v tako imenovani »igrifikaciji turizma« v Sloveniji.
Idejo, da bi sobo pobega, ki nosi naslov Dianina skrivnost, imeli tudi v hotelu Diana v Murski Soboti, je dobila Iris Faflek Lukač, ki je v Diani na mestu referenta turistične prodaje, je pa – preko svojega podjetja Societa - tudi sovlagateljica v sobo pobega, polovico pa je v nakup franšize sobe pobega vložil tudi hotel Diana. Direktorica, Olga Belec pravi, da je Dianina skrivnost dodana turistična ponudba, dodatna vrednost, ki pa je ne bodo ponujali le turistom, ampak tudi domačinom: »To je inovativna novost in več kot dobrodošla popestritev turistične ponudbe Pomurja. Izjemno primerna je tudi za teambuilding, saj je v sobi pobega sodelovanje ključnega pomena. Če pa ste tik pred zaroko, pa lahko v sobi skrijemo tudi zaročni prstan.«Drugače je odzadaj za sobo pobega »Dianina skrivnost« zgodba izmišljene osebe – profesorja Rufusa Amadeusa in pa Diane, boginje lova – v sobi so najrazličnejše naloge, uganke, šifre, ki jih je potrebno razvozlati v eni uri. Resničnostna igra pa je primerna za 2 do 3 igralce; otroci lahko gredo v sobo sami, ko so starejši od 16. let, drugače pa v spremstvu staršev. V sobi – poudarja Nataša Potočnik, soustanoviteljica in izvršna kreativna direktorica Enigmariuma, podjetja, ki je pred tremi leti v Ljubljani prvo predstavilo koncept igre pobega – ni teme, niso hiša strahov in sobe tudi ne zaklepajo, če ljudje tega ne želijo.Več pa v Vestniku prihodni teden.
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Bunker v spomin na Chrisa Cornella - V post apokaliptičnem baru Bunker v Murski S... » več
Špajza pod lipami - Ivan Senekovič odprl trgovinico z domačimi pridelki » več
Šibre v lovce letijo zaradi malomarnosti - Pred kratkim je v Beltincih enemu od ... » več
Lüjpanje tikvinoga semena v Lipi - V Cimprani hiši v Lipi so člani tamkajšnjeg... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Prva je skrb za druge Nizke temperature prinašajo tudi spremenjene razmere na ces... » več
Murske krone: Predstaviti želijo najboljše v regiji Z darilnimi boni povezujejo ponudnike v regiji in jo tako pr... » več
Imata čar in sijaj, ne pa življenja Hotel Elizabeta v Lendavi zaprt, sameva tudi »črna vdova«... » več