Pomurje

Prva soba pobega v hotelu v Sloveniji – v soboškem hotelu Dianačetrtek, 18.05.2017

avtor: V. T.; Fotografije: Vida Toš
V soboškem hotelu Diana so odprli prvo sobo pobega – oziroma »escape room«, kot večina pozna ta način in koncept igre, ki je ena najbolj priljubljenih turističnih atrakcij v svetu. To je prva tovrstna soba ne le v Pomurju, ampak tudi v Sloveniji. V Sloveniji sicer že obstaja kar nekaj sob pobega; v Ljubljani jih je pet, v Mariboru 4 in v Murski Soboti ena – vse te sobe je osnovalo podjetje Enigmarium iz Ljubljane, ki je trenutno vodilno v tako imenovani »igrifikaciji turizma« v Sloveniji.
Idejo, da bi sobo pobega, ki nosi naslov Dianina skrivnost, imeli tudi v hotelu Diana v Murski Soboti, je dobila Iris Faflek Lukač, ki je v Diani na mestu referenta turistične prodaje, je pa – preko svojega podjetja Societa - tudi sovlagateljica v sobo pobega, polovico pa je v nakup franšize sobe pobega vložil tudi hotel Diana. Direktorica, Olga Belec pravi, da je Dianina skrivnost dodana turistična ponudba, dodatna vrednost, ki pa je ne bodo ponujali le turistom, ampak tudi domačinom: »To je inovativna novost in več kot dobrodošla popestritev turistične ponudbe Pomurja. Izjemno primerna je tudi za teambuilding, saj je v sobi pobega sodelovanje ključnega pomena. Če pa ste tik pred zaroko, pa lahko v sobi skrijemo tudi zaročni prstan.«Drugače je odzadaj za sobo pobega »Dianina skrivnost« zgodba izmišljene osebe – profesorja Rufusa Amadeusa in pa Diane, boginje lova – v sobi so najrazličnejše naloge, uganke, šifre, ki jih je potrebno razvozlati v eni uri. Resničnostna igra pa je primerna za 2 do 3 igralce; otroci lahko gredo v sobo sami, ko so starejši od 16. let, drugače pa v spremstvu staršev. V sobi – poudarja Nataša Potočnik, soustanoviteljica in izvršna kreativna direktorica Enigmariuma, podjetja, ki je pred tremi leti v Ljubljani prvo predstavilo koncept igre pobega – ni teme, niso hiša strahov in sobe tudi ne zaklepajo, če ljudje tega ne želijo.Več pa v Vestniku prihodni teden.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Rokometni el clasico: Pomurje boljše od Arconta - Rokometaši Pomurja so v dvora... » več
Turniški občina in župnija praznujeta - Turniški občina in župnija sta s sl... » več
V Lendavi odprli razstavo skulptur v bronu - V podstrešni galeriji lendavskega g... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
KPŠ pripravil sprehod z živalmi iz zavetišča Klub prekmurskih študentov je danes pripravil akcijo spreha... » več
Njihov že tretji socialni projekt Štirideset udeležencev bo lahko počelo marsikaj, kar jim ... » več
Vestnikovec Timotej Milanov dobil novinarsko nagrado V Ljubljani, na Festivalu Naprej/Forward, festivalu kakovost... » več