Pomurje

Občina bo subvencionirala plačilo davka na dežtorek, 16.05.2017

avtor: T. M.
Soboški mestni svetniki so na izredni seji razpravljali o ceni odvajanja in čiščenja padavinske vode in med drugim sprejeli sklep o subvencioniranju omrežnine.
Zaradi državne uredbe so mestni svetniki že lani septembra sprejeli elaborata o čiščenju in odvajanju padavinske vode, s čimer se je cena omenjenih storitev bistveno podražila za prebivalce Murske Sobote in Černelavec. Izredna seja je bila sklicana na pobudo svetniških skupin SDS, Modre liste in še nekaterih svetnikov. Pobudniki seje so predlagali, da se veljavna cena za odvajanje in čiščenje padavinske vode zniža za 80 odstotkov, kar so svetniki zavrnili, so pa podprli njihov predlog, da naj se na naslednji redni seji mestnega sveta obravnava nova cena odvajanja in čiščenja odpadne vode. Svetniki so potrdili tri predloge župana Aleksandra Jevška, in sicer, da bo mestna občina od junija naprej subvencionirala ceno omrežnine za izvajanje storitev čiščenja in odvajanja padavinske vode v višini 100 odstotkov, da bodo svetniki na septembrski seji odločali o novih elaboratih v zvezi z tema storitvama, prav tako pa so sprejeli sklep, da bodo družbo Petrol vnovič pozvali k spremembi koncesijske pogodbe za čiščenje komunalnih voda. 

Sejninam se niso želeli odpovedati

Svetnica SD Brigita Perhavec je predlagala, da bi se svetniki glede na to, da je seja imela samo eno vsebinsko točko dnevnega reda, odpovedali sejninam, vendar se je h glasovanju prijavilo le šest svetnikov, tako da zaradi nesklepčnosti o predlogu niso glasovali. 
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Rokometni el clasico: Pomurje boljše od Arconta - Rokometaši Pomurja so v dvora... » več
Turniški občina in župnija praznujeta - Turniški občina in župnija sta s sl... » več
V Lendavi odprli razstavo skulptur v bronu - V podstrešni galeriji lendavskega g... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
KPŠ pripravil sprehod z živalmi iz zavetišča Klub prekmurskih študentov je danes pripravil akcijo spreha... » več
Njihov že tretji socialni projekt Štirideset udeležencev bo lahko počelo marsikaj, kar jim ... » več
Vestnikovec Timotej Milanov dobil novinarsko nagrado V Ljubljani, na Festivalu Naprej/Forward, festivalu kakovost... » več