Pomurje

En most kmalu, obnovo drugega še čakajočetrtek, 18.05.2017

avtor: J. V.
Eden večjih problemov, ki ga Občina Moravske Toplice skuša rešiti že nekaj let, je izredno nevaren in dotrajan most čet potok Lipnica pred naseljem Moravske Toplice. Most je dotrajan in preozek, poleg tega gostom kampa ne omogoča varnega vključevanja v promet na državni cesti.
Vodstvo moravske občine je na sestanku z ministrom za infrastrukturo Petrom Gašperšičem pred kratkim iskalo rešitve za kritične točke na državnih cestah, ki potekajo skozi občino. Župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač je povedal, da občina ne pričakuje, da bo problem v celoti rešila država, pričakuje pa njeno aktivnejšo vlogo. Minister Gašperšič se je s tem strinjal, zato so se z občino dogovorili, da bo skupno delovno telo skušalo problem čim prej rešiti. Pri tem se je občina zavezala, da bo skušala doseči dogovor z lastnikom zemljišča ob mostu in potrebno zemljišče za širitev in obnovo mostu tudi odkupiti. Ministrstvo bo vzporedno že začelo pripravljati ustrezne projektne rešitve, tako da bo po ureditvi lastniških razmerij mogoče takoj začeti gradnjo mostu.

Še najlažje je šlo pri mostu čez Kobiljanski potok. Ta most je bil že nekaj let problematičen zaradi dotrajanosti in omejene nosilnosti. Ob spoštovanju omejitev čez most ne bi smeli voziti niti lažji tovornjaki in ne avtobusi, ampak so morali voziti po skoraj deset kilometrov daljšem obvozu. Za most je že bil izbran izvajalec.

Gašperšič je bil seznanjen tudi s problemom trenutno še občinske ceste Gančani–Bogojina, na kateri je izvoz z avtoceste. Zavezal se je, da bo ministrstvo pripravilo predlog za prekategorizacijo te ceste iz občinske v državno cesto. S tem bo rešen vsaj del problema, stroški vzdrževanja ceste, obnove ali obsežnejših investicijskih vlaganj pa za zdaj še ni mogoče pričakovati. Napovedal je tudi dokončanje kolesarske steze od Filovec do Bogojine v naslednjem letu.

Vestnik št. 19, 11.5.2017
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Rokometni el clasico: Pomurje boljše od Arconta - Rokometaši Pomurja so v dvora... » več
Turniški občina in župnija praznujeta - Turniški občina in župnija sta s sl... » več
V Lendavi odprli razstavo skulptur v bronu - V podstrešni galeriji lendavskega g... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
KPŠ pripravil sprehod z živalmi iz zavetišča Klub prekmurskih študentov je danes pripravil akcijo spreha... » več
Njihov že tretji socialni projekt Štirideset udeležencev bo lahko počelo marsikaj, kar jim ... » več
Vestnikovec Timotej Milanov dobil novinarsko nagrado V Ljubljani, na Festivalu Naprej/Forward, festivalu kakovost... » več