Pomurje

Beltinsko potovanje v leto 1966petek, 16.12.2016

avtor: T. K.
V klubu Ambasada v Beltincih od danes naprej pa vse do torka pripravljajo več dogodkov in aktivnosti. Najprej pa povratek v leto 1966 z retrospektivo rocka, dokumentarcem in poslušalnico legendarnih glasbenih albumov.
Glasbeno-tematski večer: Retrospektiva rocka 66'
Petek, 16. 12. 2016, ob 21:00

Dogodek je namenjen članom. Včlanite se lahko pri vhodu.Članarine ni.

- Projekcija dokumentarnega filma Don't Look Back*
- Poslušalnica: legendarni albumi 66' (The Rolling Stones, Cream, The Mothers of Invention, The Mamas & The Papas, Bob Dylan, The Fugs, The Beatles, The Yardbirds, Love, The Animals, The Beach Boys, The Byrds, Jefferson Airplane, Simon & Garfunkel, The Kinks, 13th Floor Elevators, John Mayall & Blues Breakers, The Who, Buffalo Springfield, The Small Faces, itd.)

Sredi 60. let prejšnjega stoletja je rock glasba opuščala standarde pop skladb in se podajala v umetniško in intelektualno raziskovanje ter kulturno eksperimentiranje.V tokratni ediciji poslušalnice bomo iz zaprašenih arhivov potegnili mnoge polstoletno jubilejne legendarne albume, ki reprezentirajo to glasbeno revolucijo.

*Dont Look Back1967, ZDA, 96 min.Bob Dylan, letošnji prejemnik Nobelove nagrade za književnost, je edinstveno ujet v filmskem kadru kultnega režiserja D. A. Pennerbakerja. Legendarni dokumentarec Dont look back [Ne glej nazaj], ki spremlja Dylana na angleški turneji leta 1965, še danes velja za kulturno, zgodovinsko in estetsko signifikantni portret enega največjih umetnikov 20. stoletja.

V soboto in nedeljo med 16. in 19. uro bo v Ambasadi solidarnostna akcija zbiranja igrač za otroke iz socialno ogroženih družin, v torek, 20. decembra, ob 19.30 pa društvo ZOS v prostorih Ambasade pripravlja predstavitev in promocijski koncert ob izidu kompilacije skladb 17 bendov, ki jih je društvo doslej gostilo v Ambasadi. Nastopil bo bolonjsko-splitski duet So Beast.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
KPŠ pripravil sprehod z živalmi iz zavetišča Klub prekmurskih študentov je danes pripravil akcijo spreha... » več
Njihov že tretji socialni projekt Štirideset udeležencev bo lahko počelo marsikaj, kar jim ... » več
Vestnikovec Timotej Milanov dobil novinarsko nagrado V Ljubljani, na Festivalu Naprej/Forward, festivalu kakovost... » več