Kukamo v vaš lonec in pečico

Marijini čokoladni oblakipetek, 22.07.2016

avtor: Vida Toš
Piškoti, ki te – ko jih ješ – ponesejo točno tja, kot pove njihovo ime
Dobili smo jih za pokušino, oblake namreč, in seveda smo bili složni – radi bi imeli recept. Marija iz Murske Sobote nam je z veseljem ustregla. Morda se zdi recept nekoliko zahteven, a vredno se je potruditi, ker je rezultat tako okusen, da odtehta ves trud in delo.
 
Marija pravi, da za čokoladne oblake, to je za piškote, potrebujemo:
250 gramov masla
150 gramov sladkorja
5 rumenjakov
1 zavitek vaniljevega sladkorja
220 gramov ostre moke
1 žličko naribane pomarančne lupinice
50 gramov kakava v prahu
 
Za nadev pa:
100 gramov marcipana
2 žlici pomarančne marmelade
 
Pa še obliv:
50 gramov belega čokoladnega obliva (kuverture)
40 čokoladnih kavnih zrn
 
Postopek priprave: maslo, sladkor, rumenjake, vaniljev sladkor in polovico pomarančne lupine kremasto zmešamo. Moko zmešamo s kakavom in umešamo v maso. S testom napolnimo vrečko za brizganje, vzamemo nastavek z največjo odprtino. Na pekače, obložene s papirjem za peko, nabrizgamo približno 80 črt, dolgih kake tri centimetre. Pečemo približno 10 minut pri 200 stopinjah Celzija in piškotke ohladimo. Nato pripravimo nadev: marcipan zmešamo s preostalo pomarančno lupino in z marmelado. Polovico piškotov potem – na ploski strani – namažemo z nadevom in jih stisnemo z nenamazanimi piškoti, da dobimo tak »piškotni sendvič«. Nato nas čaka samo še obliv. Za tega pa na vroči vodni kopeli stopimo belo čokoladno kuverturo, jo damo v plastično vrečko za zamrzovanje in odrežemo vogalček ter v tankih črtah okrasimo oblačke. Še pika na i: na še moker obliv pritisnemo čokoladno kavno zrno.
Potem boste – preverjeno – v čokoladnih nebesih. Če imate tudi vi kak »nebeški« ali pa malo manj nebeški recept – delite ga z nami! vida.tos@vestnik.si je pravi naslov. Se že veselimo.

Vestnik št. 28, 14.7.2016
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Simonine kostanjeve kocke - Radi jih jedo tudi tisti, ki niso ravno oboževalci te... » več
Rižota z lisičkami - Mnogim so med vsemi gobami najljubše lisičke, sploh, če ... » več
Ko želimo koga presenetiti - Iz Hotela Diana so nam tokrat poslali recepta za pi... » več
Kocke iz koruznih kosmičev in sezama - Sladica, ki ni le dobra in zdrava, ampak j... » več
Krompirjevi zrezki, dvakrat - Krompirjeve jedi lahko pripravimo na najmanj tisoč ... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Zaključek pomurskega pokala: Gider skupni zmagovalec V Beltincih je bil zadnji letošnji tek za pomurski rekrea... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Bo Klaudija Šek Škafar nova direktorica knjižnice? Svet zavoda Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobo... » več
Zaključek pomurskega pokala: Gider skupni zmagovalec V Beltincih je bil zadnji letošnji tek za pomurski rekrea... » več
1. DOL moški: Panvita Pomgrad - Salonit Anhovo 3 : 0 Odbojkarji soboške Panvite Pomgrada so v tekmi 3. kroga 1. ... » več