Kukamo v vaš lonec in pečico

Lahki zelenjavni krožnik z jajcemnedelja, 14.08.2016

avtor: Vida Toš
Uporabimo lahko najrazličnejšo zelenjavo, ki jo imamo pri roki
Tokrat iz Dianine kuhinje spet diši po nečem, kar je pripravljeno hitro, ni zahtevno za pripravo, končni izdelek pa je slasten. Gre za lahki zelenjavni krožnik z jajcem. Takole pišejo iz kuhinje Hotela Diana v Murski Soboti: »Uporabimo lahko različno zelenjavo, kot so bučke, jajčevec, paprika, paradižnik, čebula, krompir …« Kar pač imamo pri roki in kar radi jemo, seveda. 

Navodila za pripravo pa so taka: »Zelenjavo najprej očistimo, dobro operemo, nato jo narežemo na rezine poljubne velikosti in vso popečemo na vroči maščobi. Ko je zelenjava popečena, jo začinimo – posolimo, popopramo, po svojem okusu lahko dodamo še stisnjen česen, nasekljano svežo baziliko ali pa kar posušene začimbnice – ter vse skupaj pokapamo z olivnim oljem. Na vrh zelenjave položimo pečeno jajce na oko.«

To je vse? Da. Tako preprosto in tako hitro je mogoče pripraviti dobro kosilo ali večerjo.
Imate tudi vi kakšno preprosto idejo za hiter zajtrk, kosilo ali večerjo? Mogoče sladico? Na plan z receptom! vida.tos@vestnik.si je pravi naslov za vse vaše kuharske zamisli. Pa na fotografijo ne pozabite!

Vestnik št. 30, 28.7.2016
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Krompirjevi zrezki, dvakrat - Krompirjeve jedi lahko pripravimo na najmanj tisoč ... » več
Piščančja zloženka s paradižniki - Kot nalašč za poletne dni, saj je pripra... » več
V sodobni preobleki - Recept za to različico prekmurske gibanice je nastal v Terma... » več
Marijini čokoladni oblaki - Piškoti, ki te – ko jih ješ – ponesejo točno t... » več
Martinina ajdova kaša z mletim mesom - Hranljiva, hitro pripravljena in okusna ... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
oglasno sporočilo
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Iščemo kralja šnopsa »Mel san dobre karte, samo on je mel še boukše« in »Nik... » več