Kukamo v vaš lonec in pečico

Ko želimo koga presenetitipetek, 10.03.2017

avtor: A. N. R. R.
Iz Hotela Diana so nam tokrat poslali recepta za piščančji file, polnjen s suhimi slivami, in za koruzni zvitek z drobnjakom
Med tednom in ko nimamo ravno veliko časa, najraje kuhamo jedi, s katerimi pripravimo hitro in dobro kosilo. A včasih si želimo še kaj več, da je videti malo drugače, ne popolnoma vsakdanje, in da nas jed in kombinacije jedi presenetijo s svojim okusom. Prav taka recepta so nam tokrat poslali iz restavracije Hotela Diana v Murski Soboti. Le malce spretnosti je treba in okusen krožnik lahko s ponosom ponudimo svojim domačim ali gostom.
 
Piščančji file, polnjen s suhimi slivami
 
Za 4 osebe potrebujemo:
800 g piščančjega fileja
100 g suhih sliv
olje, sol, poper, sladko smetano,
zelenjavno osnovo.
 
Priprave se lotimo tako, da piščančji file najprej operemo, s tankim nožem vanj naredimo luknjo, nadenemo s suhimi slivami, tako da nam pri peki ne bodo pobegnile iz luknjice. Meso previdno opečemo na vročem olju in zalijemo z zelenjavno osnovo in dodamo začimbe. Meso dušimo do mehkega, omako pa izboljšamo s sladko smetano. Tako, to bo šlo kar enostavno, nekaj več časa za pripravo pa nam bo vzel koruzni zvitek. 
 
Koruzni zvitek z drobnjakom
 
Za 4 osebe potrebujemo:
2 dcl mleka
1 jajce
200 g koruzne moke
sol.
 
Iz vseh sestavin naredimo žvrkljano testo s koruzno moko in na vroči maščobi spečemo tanke palačinke. Potem pa se lotimo še nadeva.
 
Za nadev potrebujemo:
40 g masla
30 g moke
2 dcl mleka
1 jajce
50 g drobnjaka
sol, poper, muškatni orešček.
Na maslu prepražimo moko in pazimo, da ostane bele barve, zalijemo z mlekom in z metlico zmešamo v gladko maso. Odstavimo in pustimo, da se ohladi, dodamo jajce in sesekljan drobnjak. Namažemo palačinke, jih položimo na pekač in pečemo 10 minut v pečici, ogreti na 160 ˚C. Palačinke zrežemo na štiri centimetre dolge kose in jih ponudimo k piščančjemu fileju s suhimi slivami.
 
V bistvu je bolj preprosto, kot je videti na prvi pogled. Potrebnega je imeti le nekaj več časa. Morda imate tudi vi kakšen recept za hitro pripravo okusnega obroka, ki vedno razveseli domače jedce in na koncu še kuharico ali kuharja, ko vidi, kako so krožniki pomazani. Pošljete jih lahko na naslov vida.tos@vestnik.si 

Vestnik št. 34, 25.8.2016
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Simonine kostanjeve kocke - Radi jih jedo tudi tisti, ki niso ravno oboževalci te... » več
Rižota z lisičkami - Mnogim so med vsemi gobami najljubše lisičke, sploh, če ... » več
Kocke iz koruznih kosmičev in sezama - Sladica, ki ni le dobra in zdrava, ampak j... » več
Krompirjevi zrezki, dvakrat - Krompirjeve jedi lahko pripravimo na najmanj tisoč ... » več
Piščančja zloženka s paradižniki - Kot nalašč za poletne dni, saj je pripra... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK