Kukamo v vaš lonec in pečico

Dianin solatni krožnik »sklejca«četrtek, 14.07.2016

avtor: Vida Toš
Predlog te solate iz kuhinje Hotela Diana je kot nalašč za poletje, ko neradi vklapljamo štedilnik
Poleti, sploh če živimo v bloku, kjer se stanovanje težko ali pa sploh ne ohladi, neradi ozračje dodatno segrevamo še z vklapljanjem štedilnika. Zato so solate na tisoč in en način – mogoče s samo na hitro popraženo zelenjavo, koščkom mesa, s kakšnimi ohlajenimi testeninami ali kašo, ki nam je ostala od prejšnjega dneva – kot nalašč za zdajšnji letni čas.

To vedo tudi kuharice in kuharji v Hotelu Diana, kjer so nam za naš tokratni recept pripravili solatni krožnik in ga poimenovali »sklejca«, torej skleda.
Za štiri osebe potrebujete:

240 gramov zelene solate
80 gramov paradižnika
160 gramov skute
400 gramov krompirja
560 gramov piščančjega fileja
bučno olje, kis in sol.

Solato očistimo in operemo, skuto pa začinimo z bučnim oljem in praženimi bučnimi semeni. Narežemo piščančji file, ga na vroči maščobi opečemo in potresemo s sončničnimi semeni, ki smo jih opekli skupaj z mesom. Krompir olupimo, narežemo na tanke rezine in ocvremo v vročem olju. Solato zmešamo z bučnim prelivom in naložimo na krožnik, ocvrti krompir pa obogatimo s česnom in ga dodamo solati. Krožnik obložimo s pečenimi piščančjimi fileji in svežim paradižnikom. Na vrh položimo žličnik skute.

Tak obrok, primeren letnemu času torej predlagajo v Diani. Gotovo imate tudi vi kak podoben, a čisto svoj izvirni predlog za solato ali kakšno drugo poletno jed. Pošljite nam svoj recept in fotografijo jedi, z veseljem ju bomo objavili. Vida.tos@vestnik.si je pravi naslov za vse vaše kuharske umetnije.

Vestnik št. 26, 30.6.2016
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Krompirjevi zrezki, dvakrat - Krompirjeve jedi lahko pripravimo na najmanj tisoč ... » več
Piščančja zloženka s paradižniki - Kot nalašč za poletne dni, saj je pripra... » več
Lahki zelenjavni krožnik z jajcem - Uporabimo lahko najrazličnejšo zelenjavo, k... » več
V sodobni preobleki - Recept za to različico prekmurske gibanice je nastal v Terma... » več
Marijini čokoladni oblaki - Piškoti, ki te – ko jih ješ – ponesejo točno t... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
oglasno sporočilo
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Iščemo kralja šnopsa »Mel san dobre karte, samo on je mel še boukše« in »Nik... » več