Gospodarstvo

Stečaj Zvezde Diane bliže koncupetek, 12.08.2016

avtor: Majda Horvat
Slavič ni več direktor podjetja MS Ključarovci
Finančna uprava je v stečajnem postopku Zvezde Diane prevzela terjatev do Marka Slaviča v višini 2,2 milijona evrov, ki je ni mogoče unovčiti. S tem je poplačala 61 odstotkov svoje terjatve do stečajnega dolžnika, ki je znašala z zamudnimi obrestmi vred 3,7 milijona evrov.

Okrožno sodišče je namreč na začetku leta pozvalo upnike stečajnega dolžnika Zvezda Diana, da dajo soglasje k prevzemu premoženja, ki ga ni mogoče unovčiti, to pa je nastalo na podlagi odškodninske tožbe. Ta je bila vložena na zahtevo državnega pravobranilstva septembra 2014, torej v letu, ko se je na murskosoboškem sodišču iztekla pravda, v kateri je bil Marko Slavič obdolžen poslovne goljufije in povzročitve stečaja podjetja Zvezda Diana z nevestnim gospodarjenjem. Na tej podlagi je bila vpisana obremenitev skoraj 13-odstotnega poslovnega deleža, ki ga ima Slavič v podjetju MS, turistično, kmetijsko in trgovsko podjetje Ključarovci (MS Ključarovci), ki pa je bila zadnje dni marca letos izbrisana.
Poziv sodišča upnikom za prevzem terjatve, ki je ni bilo mogoče unovčiti, je presenetljiv zato, ker podjetje MS Ključarovci, kjer ima torej Slavič skoraj 13-odstotni lastniški delež, 69-odstotkov obvladuje Maximilian Indihar in 17,9 odstotka  P & F Jeruzalem, živahno posluje. Osnovni kapital družbe je znašal konec leta 2014 7,3 milijona evrov, poslovni delež Slaviča pa 945 tisoč evrov. Podjetje je isto leto ustvarilo tudi 43 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje in 326 tisoč evrov dobička, s tem da je bilančna izguba znašala 5,5 milijona evrov. Septembra lani je bilo potem vpisano nižanje osnovnega kapitala s 7,3 na 3,1 milijona evrov, s čimer pa se je znižala tudi vrednost poslovnega deleža, ki ga ima v podjetju Slavič, in sicer z 945 na 402 tisoč evrov. Prav tako je Slaviča prve dni julija na direktorskem mestu zamenjal Jernej Tršovec. 

Več v novem Vestniku
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
dodano: 14.07.2017 ob 12:07:44 uporabnik: ranbourse

Financiranje posojilo denarja za rešitev finančne težave (borut.martin@gmail.com)

zdravo
Prosim vas, da stik s tem radodarni in iskreni Gospod, ki je dopustil, da opravi svoj projekt in plačati svoj dolgov, kar me posojilo v višini 51,800 €. Objavim to sporočilo, ker je naredil dobro in želim, da se boste koristi za tiste, ki so v stiski. Vsepovsod je svoj email: borut.martin@gmail.com
Delajo manjše hidroelektrarne za tuje naročnike - Podjetje je strojno opremljen... » več
Elrad International praznuje - Pred dvajsetimi leti je v mestu Gornja Radgona zač... » več
Gradnja ceste nacionalnega pomena - Družba Pomgrad je z lokalnimi izvajalci zače... » več
Kekec spet na dražbi - Zgodba o najbolj prepoznavni Pomurkini blagovni znamki oč... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Pričakujejo Slovence z vseh celin Prihodnji petek, 7.7.2017, se bo v Dvorcu Rakičan začelo s... » več
Praznik evropske Amazonke V kraju Letenye na Madžarskem so se zbrali predstavniki iz ... » več
Dobrodošli doma: V Rakičanu so se zbrali Slovenci iz vseh celin Še danes bo v Dvorcu Rakičan potekalo srečanje Slovencev ... » več