Gospodarstvo

Gradnja ceste nacionalnega pomenapetek, 28.10.2016

avtor: T. M.
Družba Pomgrad je z lokalnimi izvajalci začela gradbena dela za prestavitev trase glavne ceste Kranj–Spodnji Brnik na območju letališča na Brniku.
»V okviru projekta bo zgrajene 2,4 kilometra nove ceste s tremi krožišči, odvajanjem vode in cestno razsvetljavo. Pri tem bo treba prestaviti in zaščititi elektroenergetske in telekomunikacijske vode ter vodovod. Predvidena je tudi krajinskoarhitekturna ureditev območja,« pojasnjuje predsednik uprave Pomgrada Igor Banič. Celotna vrednost pogodbenih del znaša okoli dva milijona evrov. Vodja projekta Bogdan Rojs dodaja, da bo gradnja predvidoma končana do konca leta 2017: »Trenutno potekajo pripravljalna dela, in sicer podiranje ter spravilo drevja in štorov na območju prihodnje trase ceste.« Naročnik projekta je Družba RS za ceste, ki deluje pri ministrstvu za infrastrukturo, projekt pa sofinancirata tudi Aerodrom Ljubljana in Občina Cerklje. Gradnja ceste naj bi bila prvi korak k nadaljnjemu razvoju letališča oziroma nastajanju projekta letališkega mesta, poimenovanega Aeropolis, ki naj bi ga po navedbah Slovenske tiskovne agencije podpiral tudi Fraport, nov lastnik brniškega letališča. Aeropolis naj bi po izvirnih načrtih med drugim vključeval letališki hotel, poslovno središče, trgovski in logistični park.

Vestnik št. 42, 20.10.2016
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Delajo manjše hidroelektrarne za tuje naročnike - Podjetje je strojno opremljen... » več
Elrad International praznuje - Pred dvajsetimi leti je v mestu Gornja Radgona zač... » več
Stečaj Zvezde Diane bliže koncu - Slavič ni več direktor podjetja MS Ključaro... » več
Kekec spet na dražbi - Zgodba o najbolj prepoznavni Pomurkini blagovni znamki oč... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Slovenija evropski prvak tudi s pomočjo pomurskih navijačev Kdo bi si to mislil?! Slovenija je evropski prvak v košarki... » več