Gospodarstvo

Gradnja ceste nacionalnega pomenapetek, 28.10.2016

avtor: T. M.
Družba Pomgrad je z lokalnimi izvajalci začela gradbena dela za prestavitev trase glavne ceste Kranj–Spodnji Brnik na območju letališča na Brniku.
»V okviru projekta bo zgrajene 2,4 kilometra nove ceste s tremi krožišči, odvajanjem vode in cestno razsvetljavo. Pri tem bo treba prestaviti in zaščititi elektroenergetske in telekomunikacijske vode ter vodovod. Predvidena je tudi krajinskoarhitekturna ureditev območja,« pojasnjuje predsednik uprave Pomgrada Igor Banič. Celotna vrednost pogodbenih del znaša okoli dva milijona evrov. Vodja projekta Bogdan Rojs dodaja, da bo gradnja predvidoma končana do konca leta 2017: »Trenutno potekajo pripravljalna dela, in sicer podiranje ter spravilo drevja in štorov na območju prihodnje trase ceste.« Naročnik projekta je Družba RS za ceste, ki deluje pri ministrstvu za infrastrukturo, projekt pa sofinancirata tudi Aerodrom Ljubljana in Občina Cerklje. Gradnja ceste naj bi bila prvi korak k nadaljnjemu razvoju letališča oziroma nastajanju projekta letališkega mesta, poimenovanega Aeropolis, ki naj bi ga po navedbah Slovenske tiskovne agencije podpiral tudi Fraport, nov lastnik brniškega letališča. Aeropolis naj bi po izvirnih načrtih med drugim vključeval letališki hotel, poslovno središče, trgovski in logistični park.

Vestnik št. 42, 20.10.2016
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Stečaj Zvezde Diane bliže koncu - Slavič ni več direktor podjetja MS Ključaro... » več
Kekec spet na dražbi - Zgodba o najbolj prepoznavni Pomurkini blagovni znamki oč... » več
V Črešnjevcih odprli prenovljene prostore - V Črešnjevcih pri Gornji Radgoni ... » več
Gradijo robustno, odporno in pametno omrežje - Na dopoldanski tiskovni konferenc... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Turnir Radenska Slatina: zmagi za Maribor in Slatino V športni dvorani v Radencih je bil turnir Radenska Slatina... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
60. Bujta repa Jubilejna najboljša prekmurska zabava Kluba prekmurskih š... » več
Kaplan je že v Dubaju Izstop graškega kaplana Gregorja Šemrla iz duhovniških vr... » več
Letni občni zbor DNŠ Mura in nove slačilnice Na soboškem stadionu Fazanerija je potekal redni letni obč... » več