Črna kronika

Poskus uboja v Šalincih: Napadalec je končal v priporuponedeljek, 10.04.2017

avtor: Andrej Bedek Fotografije: Andrej Bedek
Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča Murska Sobota je za 26-letnega Aljaža N. iz Šalinec odredil enomesečni pripor. 26-letnik je osumljen poskusa uboja očeta Franca N. Žrtev je v sporu utrpela vbodno rano na ledvenem delu hrbta, druga rana pa je bila povzročena ob udarcu s sekiro. 54-letnik ni v življenjski nevarnosti, osumljenec pa bo v priporu ostal zaradi ponovitvene nevarnosti.
Kot smo že poročali, se je v Šalincih pri Ljutomeru v soboto popoldne zgodil poskus uboja. S Policijske uprave Murska Sobota (PUMS) so sporočili, da so bili ob 18.31 od občana iz območja Ljutomera obveščeni, da ga je zabodel sin in da krvavi.

»Policisti in kriminalisti so z zbiranjem obvestil na kraju ugotovili, da je 26-letni sin med prepirom v kuhinji z nožem dvakrat zabodel 54-letnega očeta. Po dogodku sta oba odšla na dvorišče, kjer sta se pretepala in ga je sin še udarjal s sekiro. Oškodovanec je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Murska Sobota in po podatkih naj ne bi bil življenjsko ogrožen,« je v nedeljo sporočila Suzana Rauš s PUMS. 
 
Policisti so 26-letniku odvzeli prostost in so ga s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja poskusa uboja privedli k preiskovalnemu sodniku. Neuradno je dejanje priznal oziroma se je izgovarjal na silobran.

Kaznivo dejanje se je zgodilo na domačiji Franca in Aljaža N. v Šalincih. Žrtev in napadalec sta si menda v preteklosti že večkrat skočila v lase, tako da sobotni dogodek ni bil prvi tovrstni. Oče in sin se sicer ukvarjata s kmetovanjem in tudi z rejo konjev kasačev, in to precej uspešno, saj njune živali sodijo med boljše v Sloveniji.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več