Črna kronika

Policija svetuje: Vlomilci tudi med prazniki ne počivajopetek, 28.04.2017

avtor: Andrej Bedek
Čas praznikov, ki je pred nami, je tudi čas, ki ga nepridipravi pogosteje izkoriščajo za vlome v stanovanja, hiše, trgovine in lokale. Kot pravi Suzana Rauš, tiskovna predstavnica pomurskih policistov, za preprečevanje tovrstnih kaznivih dejanj lahko največ naredimo sami s preprostimi preventivnimi ukrepi in pravočasnim obveščanjem policije.
»Storilci kaznivih dejanj prihajajo do podatkov o odsotnosti z doma na različne in prefinjene načine. Določene objekte opazujejo, običajno tudi preverjajo prisotnost domačih po stacionarnih telefonih ali s preverjanjem ob pomoči zvoncev, poslužujejo pa se tudi zvijač z različnimi poskusi prodaje predmetov,« našteje načine, kako pridaniči preverjajo, ali ste morda za praznike kam že odpotovali in je vaše domovanje prazno, Rauševa.

Tudi zato je treba biti pozoren na zadrževanje neznancev in neznanih avtomobilov v neposredni bližini domov. Ni odveč, če si poskušate zapisati registrske številke teh avtomobilov.

»Večje vsote gotovine, pa tudi večjih količin zlata oziroma nakita ni modro skrivati na različnih tako imenovanih skritih mestih doma. Najzanesljivejši naslov za hrambo in varčevanje gotovine ter vrednih predmetov so finančne ustanove,« poudarja policijska tiskovna predstavnica. Med daljšo odsotnostjo od doma poskrbite, da bodo sorodniki ali sosedje praznili vaše poštne nabiralnike, prav tako ne spuščajte rolet na oknih, nikakor pa na puščajte sporočil, da ste denimo na dopustu z datumom vaše vrnitve domov.

»Alarmne naprave so pomemben element varnosti ne samo pred vlomilci, temveč tudi pred nasilneži in roparji, zato jih policija zelo priporoča. Nikoli pa ne poskušajte sami prijeti vlomilca ali roparja, ampak pokličite policijo,« tudi opozarja Rauševa, in za konec še svari: »Ne ponujajte priložnosti nepridipravom. Za varnost svoje lastnine lahko največ storite sami.«
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Strelstvo: pionirke iz Tišine ekipno druge V Ormožu je bil 4. krog državnih lig v streljanju. Pionirk... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Prva je skrb za druge Nizke temperature prinašajo tudi spremenjene razmere na ces... » več
Murske krone: Predstaviti želijo najboljše v regiji Z darilnimi boni povezujejo ponudnike v regiji in jo tako pr... » več
Imata čar in sijaj, ne pa življenja Hotel Elizabeta v Lendavi zaprt, sameva tudi »črna vdova«... » več