Črna kronika

Policija opozarja: December je čas daril, a ne dovolite, da jih dobijo tatovinedelja, 25.12.2016

avtor: Pomurje.si
Policija vsako leto med božično-novoletnimi prazniki obravnava večje število premoženjskih kaznivih dejanj, predvsem tatvin, vlomov, ropov in roparskih tatvin. Decembra storilci za izvrševanje kaznivih dejanj izkoriščajo različne okoliščine, na katere moramo biti še posebej pozorni. Poskrbite za svojo varnost in varnost svojega premoženja.
Odlične priložnosti za tatove so na primer gneča v nakupovalnih središčih, ko imajo ljudje pri sebi tudi večje količine gotovine. Priložnosti za tatvine so tudi zbiranja na različnih prireditvah, ko ljudje niso pozorni na svoje predmete. Ali pa denimo daljša odsotnost z doma, saj v prazničnem času pogosteje odpotujemo ali obiskujemo sorodnike in prijatelje.

Vsak posameznik lahko s preventivnim in samozaščitnim obnašanjem stori največ za svojo varnost ali varnost svojega premoženja, opozarjajo na murskosoboški policijski upravi. Na javnih zbiranjih na prostem, v javnih prevoznih sredstvih, na sejmih, zabavah ali drugih krajih, kjer je veliko ljudi, pazite na osebne predmete in jih ne puščajte na vidnih mestih brez nadzora. Telefone in denarnice shranite v notranjih žepih jaken, ki naj bodo zapete. Tudi torbice, v katerih so telefon, denarnica in drugi predmeti, naj bodo vedno zaprte. Tako bodo žeparji težje izvršili tatvino. Med obiski lokalov, trgovin in na ulici ne razkazujte denarja.
 
Pred prazniki se tudi poveča število prodajalcev od vrat do vrat, ugotavljajo murskosoboški policisti. Ljudi, ki jih ne poznate, ne spuščajte v stanovanje ali hišo oziroma jih v stanovanju ne pustite brez nadzora. Lažni prodajalci uporabljajo različne zvijače, kot so prošnja za kozarec vode in podobno ter na ta način zamotijo lastnika, vmes pa izvršijo tatvino. Če vas take osebe zvabijo iz stanovanja ali hiše, zaklenite vhodna vrata in tako zavarujte hišo pred morebitnimi sostorilci.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več