Črna kronika

Odločitev delovnega sodišča: MOMS mora vzeti Sabino Gutalj nazaj v službotorek, 25.04.2017

avtor: Andrej Bedek Fotografija: Nataša Juhnov
Delovno sodišče v Mariboru je ugodilo tožbi nekdanje pravnice Mestne občine Murska Sobota (MOMS) Sabine Gutalj, v kateri je ta od MOMS zahtevala, da jo vzame nazaj v službo. Sodišče je odločilo, da mora občina Gutaljevo takoj vzeti nazaj na delovno mesto v občinski upravi, katero je zasedala pred odpovedjo in ji obenem izplačati vse zaostale plače, ki ji pripadajo. Sodba še ni pravnomočna, na MOMS pa je ne morejo komentirati, ker z njo še niso seznanjeni.
Aprila 2015 je MOMS odpustila nekdanjo vodjo oddelka za splošne zadeve in občinsko pravnico Sabino Gutalj. Kot je na sodišču izpovedal Srečko Đurov, direktor občinske uprave, so Gutaljevo odpustili tudi zaradi šikaniranja in žaljivega obnašanja do njene sodelavke Nataše Kerčmar in pa, ker ni opravila nalog, ki jih je njej naložil direktor.

Tudi zaradi tega je direktor izgubil zaupanje v uslužbenko in so se zato z novim županom Aleksandrom Jevškom odločili, da z uvedbo disciplinskega postopka in z izredno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi z Gutaljevo prekinejo delovno razmerje.

Sabina Gutalj je odločno zavrnila vse očitke, na katerih so utemeljili njeno odpoved. Poudarila je, da je žrtev zamenjave občinske oblasti, ker je bila desna roka nekdanjega župana Antona Štihca. »Gre za konstrukt in izmišljotine, naperjene proti meni. Še danes ne morem dojeti, kaj so mi naredili. Očitno so nekaj potrebovali, da se me znebijo. Šele na sodišču sem lahko povedala svojo zgodbo. Ni šlo za nobeno nadlegovanje, ampak za običajno delitev dela v oddelku,« pa je med drugim na sodišču povedala Gutaljeva.

Več v novem Vestniku. 
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Strelstvo: pionirke iz Tišine ekipno druge V Ormožu je bil 4. krog državnih lig v streljanju. Pionirk... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Prva je skrb za druge Nizke temperature prinašajo tudi spremenjene razmere na ces... » več
Murske krone: Predstaviti želijo najboljše v regiji Z darilnimi boni povezujejo ponudnike v regiji in jo tako pr... » več
Imata čar in sijaj, ne pa življenja Hotel Elizabeta v Lendavi zaprt, sameva tudi »črna vdova«... » več