Črna kronika

Nesreča v Selu: Povzročitelju 19 mesecev zaporaponedeljek, 21.11.2016

avtor: Andrej Bedek Fotografija: Nataša Juhnov
Šestindvajsetletni Rok Šebök iz Sela na Goričkem je bil na okrožnem sodišču v Murski Soboti obsojen na leto dni in sedem mesecev zapora. Šebök je 14. septembra 2014 ob pol dveh ponoči na krajevni cesti mimo gasilskega doma v Selu proti Vučji Gomili z avtomobilom povozil Christiana Preliča iz Suhega Vrha, ki je ležal na cesti. Z vožnjo je potem nadaljeval, ne da bi ponesrečencu, ki je zaradi poškodb kasneje umrl, pomagal.
Policisti so povzročitelji prišli na sled v ponedeljek, poldrugi dan po nesreči, ko je na eno od črpalk v Murski Soboti, čeprav je bilo slabo vreme, saj je deževalo, odpeljal oprat svoj avtomobil, in pri tem izrecno zahteval pranje podvozja. 

Danes je bil šestindvajsetletnik obsojen na ponovljenem sojenju – na prvem sojenju je dobil kazen dveh let zapora, ki bi jo lahko prestajal ob koncih tedna –, kajti prvo sodbo je višje sodišče razveljavilo. Prvič je namreč bilo v obtožnici zapisano, da je bil Šebök pod vplivom alkohola, čeprav preizkusa o tem nihče ni opravil. Na drugem sojenju je tokrat tožilstvo ta očitek izpustilo.
 
K obsodilni sodbi sta prispevali tudi mnenji dveh prometnih izvedencev, ki sta ugotovila, da bi obsojenec v razmerah, ki so vladale v času nesreče, ko naj bi vozil s 40 kilometri na uro, moral opaziti na cesti ležečega Preliča. Z zasenčenimi lučmi bi Šebök Preliča moral videti na 30 metrov daleč, z dolgimi lučmi pa na 50 metrov, sta v mnenjih zapisala prometna strokovnjaka.  

oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več