Črna kronika

Nesreča pri cankovskem pokopališču: Gasilci rešili voznico iz zverižene pločevinečetrtek, 27.04.2017

avtor: Pomurje.si Fotografija Nataša Juhnov
Na mokrih in spolzkih cestah v Sloveniji se je danes zgodilo več prometnih nesreč, o katerih je bila obveščena tudi Uprava RS za zaščito in reševanje, med drugim so bile nesreče tudi v pokrajini ob reki Muri.
Regijski center za obveščanje št. 112 je poročal, da se je nekaj minut čez 13. uro prometna nesreča zgodila pri pokopališču na Cankovi, kjer je voznica osebnega avtomobila ostala ukleščena v vozilo, tako, da so jo iz zverižene pločevine s tehničnim posegom rešili šele gasilci. Ponesrečenko je vozilo nujne medicinske pomoči odpeljalo v murskosoboško bolnišnico. Vse kaže, da je voznica zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste in obstala v jarku ob pokopališču.

Te dni, ko se vreme spreminja, ceste pa so mokre, policisti zato opozarjajo še na posebno previdnost. »Kjer je na cesti voda, je zelo verjeten tudi pojav akvaplaninga, ko pnevmatika lahko izgubi stik s podlago. Največkrat je to v povezavi s hitrostjo vožnje in izrabljenimi pnevmatikami. Prilagoditev hitrosti razmeram je zato nujna obveznost voznikov,« svetujejo policisti.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
KPŠ pripravil sprehod z živalmi iz zavetišča Klub prekmurskih študentov je danes pripravil akcijo spreha... » več
Njihov že tretji socialni projekt Štirideset udeležencev bo lahko počelo marsikaj, kar jim ... » več
Vestnikovec Timotej Milanov dobil novinarsko nagrado V Ljubljani, na Festivalu Naprej/Forward, festivalu kakovost... » več