Črna kronika

Močan severni veter: V Gornji Radgoni veji padli na avtomobilačetrtek, 20.04.2017

avtor: Pomurje.si Fotografije: Nataša Juhnov
Včerajšnji veter je nekaj težav povzročil tudi v Pomurju. Sunki so podrli nekaj dreves in podirali so se drogovi telefonske in električne napeljave. Vremenoslovci v severovzhodni Sloveniji tudi za danes napovedujejo, da bo pihal močan veter severnih smeri s sunki do 90 km/h.
Iz murskosoboškega regijskega centra za obveščanje št. 112 sporočajo, da so že včeraj na terenu bili gasilci, ki so s ceste morali podrta drevesa odstranjevati v Dolencih, Lendavi, Ilovcih, Podgorju pri Apačah, Dankovcih in pri Hotizi.

Pri podjetju Arcont v Gornji Radgoni sta se odlomili dve večji veji, ki sta padli na dva avtomobila. V Dankovcih  se je zaradi močnega vetra podrl telefonski drog na vozeči osebni avtomobil. Drog in razbito avtomobilsko steklo s cestišča so pospravili gasilci iz PGD Dankovci, drog pa bodo zamenjali delavci Telekoma.

Prav tako včeraj zvečer je na eni od počitniških hišic v Bogojini v občini Moravske Toplice sunek vetra podrl električni drog in pretrgal žice, iskrenje pa je zanetilo manjši požar pri slemenu objekta. Požar so pogasili gasilci PGD Bogojina in Moravske Toplice.  

Nevšečnosti se nadaljujejo tudi danes. V Dolencih je veter nagnil električni drog čez cestišče. O dogodku je bilo obveščeno pristojno podjetje Elektro Maribor. Že zjutraj pa se je drevo podrlo tudi v Beltincih.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Anketa Večera: Občani zaznavajo razvoj Pri časopisu Večer so objavili rezultate javnomnenjske raz... » več
Odločitev delovnega sodišča: MOMS mora vzeti Sabino Gutalj nazaj v službo Delovno sodišče v Mariboru je ugodilo tožbi nekdanje prav... » več
Šokirana Radgona izgubila v Bakovcih, ki so prevzeli vodstvo Derbi v I. MNZ Murska Sobota med vodilnima ŠNK Radgono in ... » več