Črna kronika

Maraton merjenja hitrosti: Policisti v akciji na 12 lokacijah v Pomurjusreda, 19.04.2017

avtor: Pomurje.si Fotografija: Nataša Juhnov
Danes po vsej Sloveniji, tudi v Pomurju na 12 lokacijah, poteka maraton nadzora hitrosti. Pomurski policisti bodo hitrost udeležencev v prometu merili na 11 odsekih regionalnih cest in na avtocesti.
Ta teden sicer vse do nedelje, 23. aprila, poteka poostren nadzor hitrosti po vsej Sloveniji. Svoje aktivnosti so policisti še posebej okrepili to sredo, ko bo, tako kot v večini evropskih držav, tudi v Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Policisti so na svoji spletni strani objavili seznam lokacij, na katerih bodo danes merili hitrost.

Maraton nadzora hitrosti bodo v Sloveniji izvedli tretje leto zapored. Izkušnje iz preteklih let kažejo, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 odstotkov voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 odstotkov  prekoračitev. »Ta podatek potrjuje tudi osnovni namen nadzora, ki ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad,« pravijo na policiji.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Anketa Večera: Občani zaznavajo razvoj Pri časopisu Večer so objavili rezultate javnomnenjske raz... » več
Odločitev delovnega sodišča: MOMS mora vzeti Sabino Gutalj nazaj v službo Delovno sodišče v Mariboru je ugodilo tožbi nekdanje prav... » več
Šokirana Radgona izgubila v Bakovcih, ki so prevzeli vodstvo Derbi v I. MNZ Murska Sobota med vodilnima ŠNK Radgono in ... » več