Črna kronika

Lažno davčno potrdilo Muri 05: Direktorica in predsednik sta zanikala krivdočetrtek, 13.04.2017

avtor: Andrej Bedek Fotografija: Andrej Bedek
Na Okrožnem sodišču Ptuju je v ponedeljek potekal predobravnavni narok proti Vlasti Temlin in Miroslavu Topiću. Dolgoletna direktorica Finančnega urada Murska Sobota (FUMS) je obtožena usmerjanja izdaje potrdila nogometnemu klubu v maju 2012, nekdanji predsednik Mure 05 pa napeljevanja h kaznivemu dejanju. Tako Temlinova kot Topić krivde nista priznala. Sojenje se bo začelo 26. aprila.
Nekdanja direktorica FUMS, ki je bila degradirana prav zaradi vložene obtožnice v tem primeru, je obtožena, da je presegla svoje pravice, ko je maja 2012 domnevno usmerjala izdajo ponarejenega davčnega potrdila Nogometnemu klubu Mura 05. Urad je izdal potrdilo, da so bili plačani vsi prispevki in davki, z datumom 14. maj 2012, čeprav so bili poravnani šele 29. maja 2012. Ob Temlinovi je obtožen tudi Topić, nekdanji prvi mož danes že propadlega kluba s Fazanerije, ki je bil osumljen napeljevanja h kaznivemu dejanju.

Izdaja potrdila Muri 05 je sicer že dobila pravnomočni sodni epilog. Tatjana Gyergyek, nekdanja namestnica Temlinove, nekdanji vodja kontrolnega oddelka Avgust Zakojč – davkarija ju je po interni preiskavi odpustila, vendar so prvo morali ponovno zaposliti, drugi pa s tožbo na delovnem sodišču ni uspel – in Štefan Koltaj, davčni kontrolor, so bili lani obsojeni na pogojne kazni, ker so bili vpleteni v izdajo lažnega dokumenta s ponarejenim datumom. 

Več v današnjem/novem Vestniku. 
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Anketa Večera: Občani zaznavajo razvoj Pri časopisu Večer so objavili rezultate javnomnenjske raz... » več
Odločitev delovnega sodišča: MOMS mora vzeti Sabino Gutalj nazaj v službo Delovno sodišče v Mariboru je ugodilo tožbi nekdanje prav... » več
Šokirana Radgona izgubila v Bakovcih, ki so prevzeli vodstvo Derbi v I. MNZ Murska Sobota med vodilnima ŠNK Radgono in ... » več