Črna kronika

Ilegalni prehod meje: Hrvata tihotapila Turketorek, 10.01.2017

avtor: Pomurje.si
Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so včeraj na avtocestnem počivališču Murska Sobota Sever v smeri Maribora zaustavili in kontrolirali osebni avtomobil znamke VW Sharan hrvaških registrskih številk, so sporočila Suzana Rauš s Policijske uprave Murska Sobota.
Avtomobil je vozil 19-letni državljan Hrvaške, v vozilu pa je kot sopotnik v vozilu še bil njegov šest let starejši sodržavljan.

Pri kontroli potnikov so policisti odkrili pet tujcev, državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način in brez ustreznih listin vstopili v Slovenijo. Med tujci sta bila tudi dva otroka. Ugotovljeno je bilo, da sta Hrvata proti plačilu tujce prevažala v Avstrijo.

Po končanem postopku bodo tujci predani hrvaškim varnostnim organom. Zoper državljana Hrvaške je bilo odrejeno pridržanje in bosta s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedan prehod meje ali ozemlja države privedena k preiskovalnemu sodniku, je še sporočila Suzana Rauš s PUMS.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
oglasno sporočilo
NAJBOLJE OCENJENO
Gasilke iz Lutverc in gasilci iz Dragotinec zmagovalci PGD Šratovci je na športnem igrišču v Šratovcih organiz... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Tako je bilo: Špirit spet napolnil Zvezdin vrt Na prireditvi, imenovani Piknik pod kostanji, je na vrtu sob... » več
Bogatajevi dnevi: Po posvetu županov še državna vaja V samem središču mesta – med drugim v mestnem parku, na ... » več
Minister obljubil uskladitev kriterijev kakovosti pšenice Predstavniki ljutomerske, ptujske in radgonske kmetijske zad... » več