Črna kronika

Begunski center Lendava: Zamenjava šotorov ne pomeni prihoda beguncevponedeljek, 05.12.2016

avtor: Andrej Bedek Fotografija: Nataša Juhnov
Ministrstvo za notranje zadeve bo zamenjalo šotore v sprejemno-registracijskem centru na parkirišču nekdanjega Integrala v Lendavi. Zamenjava šotorov ne pomeni spremembe statusa te lokacije ali neposredno povezanih dogodkov s prihodom migrantov, so ob tem sporočili z ministrstva. Šotore so zamenjali le zaradi poteka pogodbe z enim od ponudnikov šotorov.
V pokrajini ob reki Muri je ta center v Lendavi edina zmogljivost, namenjena morebitnemu novemu begunskemu valu. Zmogljivost centra še vedno ostaja 600 ljudi. Do letošnjega decembra so pomurski policisti našteli 60 ilegalnih prehodov meje – pet jih je na nedovoljen način mejo z Madžarsko prestopilo ta konec tedna.

Med lansko begunsko krizo so prvi begunci stopili na pomurska tla v noči na 19. september 2015, 198 so jih takrat namestili v halo radgonskega sejmišča, v kateri je bil vse do srede januarja letos prav tako namestitveni center za migrante. Mejno črto je v Gornji Radgoni v lanskem begunskem valu prestopilo 50 tisoč tujcev, državo Slovenijo pa pol milijona.

oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Vestnikovec Timotej Milanov dobil novinarsko nagrado V Ljubljani, na Festivalu Naprej/Forward, festivalu kakovost... » več
Oborožen rop v Dolgi vasi: Iz menjalnice ukradla 6.000 evrov Murskosoboški policisti obravnavajo oborožen rop, ki se je... » več