Akcije

Izbiramo Pomurko in Pomurca septembra 2016ponedeljek, 19.09.2016

avtor: Pomurje.si
Pred nami je že septembrski izbor za Pomurko in Pomurca leta. Najprej povejmo, da ste za Pomurko meseca avgusta izbrali vodjo Kulturnega in izobraževalnega društva Kelih iz Križevec pri Ljutomeru Tjašo Kos, za Pomurca avgusta pa umetniškega vodjo mednarodne likovne kolonije Lindart Dubravka Baumgartnerja.
Tukaj pa so že naši novi predlogi, za katere lahko glasujete vse do 2. oktobra, in sicer z originalnimi glasovnicami iz Vestnika, ki jih pošljete na naslov Vestnik, ulica arhitekta Novaka 13, 9000 Murska Sobota, in s pošiljanjem SMS sporočil. Cena povratnega sporočila je 0,417 evra. Še vedno pa lahko kandidate za Pomurko in Pomurca meseca predlagate tudi vi, in sicer na elektronski naslov izbor@murskival.si ali po navadni pošti.

Kandidatke za Pomurko septembra 2016

Erika Časar iz Križevec
, prejemnica več priznanj za svoje delo, je življenje posvetila zdravstveni pomoči in negi soljudi. Kot diplomirana medicinska sestra je bila do upokojitve zaposlena v patronažni službi zdravstvene postaje Gornji Petrovci. Na njeno pobudo so v Zdravstveni postaji Gornji Petrovci ustanovili Antikoagulantno ambulanto za merjenje gostote krvi. Tako je Erika Časar 40 let preživela med svojimi Goričanci, kot sama pravi, in s svojim delom veliko prispevala k njihovemu zdravju ali ohranitvi le tega.
SMS-sporočilo na 2929: RMV P A

Katarina Kovač
, ki se je po dolgoletnem ravnateljevanju na Dvojezični osnovni šoli Dobrovnik z novim šolskim letom upokojila, svojo poklicno pot pa je sklenila s priročnikom Kulturno-umetnostna vzgoja v vrtcih na narodnostno mešanem območju v Prekmurju. Kljub upokojitvi želi nadaljevati z raziskovalnim delom in tako prispevati k najnovejšim dognanjem na področju vzgoje in izobraževanja.
SMS-sporočilo na 2929: RMV P B

Mateja Šoštarič iz Lukavec, nova slovenska Medena kraljica. Na izboru je strokovno komisijo prepričala s čebelarskim znanjem ter ljubeznijo do narave in čebel, na prestol pa sta jo ponesla komunikativen nastop in spretna retorika. Za cilj svojega kraljevanja si je v času, ko si slovenski čebelarji prizadevajo za razglasitev 20. maja za svetovni dan čebel, zadala ozaveščanje o prednostih lokalno pridelanega medu, promocijo in širitev čebelarstva.
SMS-sporočilo na 2929: RMV P C

Kandidati za Pomurca septembra 2016

Avgust Farkaš iz Beltinec  letošnji prejemnik najvišjega priznanja naziva Častni občan, ki ga je prejel ob prazniku občine Beltinci. Je nekdanji učitelj in ravnatelj Osnovne šole Beltinci, predsednik Krajevne skupnosti, ustanovitelj in pobudnik  ustanovitve številnih društev v občini. Bil je ustanovitelj Društva starodobnikov in ljubiteljev starih koles "Dimek" Beltinci, ki mu predseduje še danes. Med krajani velja za zgled družbenega delavca s svojim optimističnim pogledom na svet ter s pripravljenostjo za delo.
SMS-sporočilo na 2929: RMV P D

Franc Čarni iz Sebeborec, častni občan občine Moravske Toplice. Kot učitelj prometne vzgoje in inštruktor vožnje je vrsto let vodil delo Avto-moto društva Štefan Kovač v Murski Soboti. Vse od ustanovitve Občine Moravske Toplice je predsednik sveta za varstvo in preventivo v cestnem prometu, je pobudnik številnih akcij na osnovnih šolah. Akcija Vse za varnost prometa ob občinskem prazniku že od začetka vključuje tudi državno prvenstvo v vožnji paraplegikov, ki se ga udeležujejo tekmovalci iz vse Slovenije.
SMS-sporočilo na 2929: RMV P E

Dejan Süč, mlad zgodovinar iz Gaberja, ki je ob tem, da je napisal knjigo o zgodovini Gaberja, zavzet raziskovalec zgodovine lendavskih Židov. Tako je v avgustu kot prvi Slovenec in najmlajši govorec predaval na največji mednarodni konferenci o judovski zgodovini v Seattlu v Združenih državah Amerike. 
SMS-sporočilo na 2929: RMV P F
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Finalni izbor Pomurke in Pomurca leta 2016 - Začenjamo finalni izbor Pomurke in ... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca decembra 2016 - Pred nami je še zadnji mesečni izbo... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca novembra 2016 - Pred nami je že novembrski mesečni ... » več
Izberite Pomurko in Pomurca meseca oktobra 2016 - Pred nami je oktobrski izbor za... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca avgusta 2016 - Pred nami je avgustovski izbor za Pomu... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več