Akcije

Izbiramo Pomurko in Pomurca novembra 2016ponedeljek, 21.11.2016

avtor: Pomurje.si
Pred nami je že novembrski mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta. Najprej povejmo, da ste za Pomurko meseca oktobra izbrali ravnateljico Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona Bredo Forjanič, prejemnico nagrade za življenjsko delo na področju vrtcev, za Pomurca oktobra pa Blaža Šumaka, izkušenega plesalca, ki s svojo soplesalko Matejko Koštric, ki je na invalidskem vozičku, predstavlja ples na vozičku.
Tukaj pa so že naši novi predlogi, za katere lahko glasujete vse do 4. decembra, in sicer z originalnimi glasovnicami iz Vestnika, ki jih pošljete na naslov Vestnik, ulica arhitekta Novaka 13, 9000 Murska Sobota, in s pošiljanjem SMS sporočil. Cena povratnega sporočila je 0,417 evra. 

Kandidatke za Pomurko novembra 2016

Danijela Hozjan, predsednica Zveze kulturnih društev Lendava, ki že 35 let dejavno prispeva k razvoju ljubiteljske kulture v Lendavi in okolici. S svojo pozitivno energijo uspešno povezuje generacije na večkulturnem območju in si prizadeva za prenos znanja, idej in izkušenj med njimi. Njeno prizadevno delo je prepoznala tudi okolica, zato je bila tudi med letošnjimi prejemniki priznanj Občine Lendava.

SMS-sporočilo na 2929: RMV P A

Tanja Pintarič, ki je na tradicionalnem srečanju članov Območne – obrtno – podjetniške zbornice Murska Sobota prejela posebno priznanje Zbornice za   ohranjanje več kot 50-letne družinske tradicije.  Med štirimi prejemniki omenjenega priznanja, Pintaričeva vodi Gostilno in Mini restavracijo Rajh  že s peto generacijo in tako ohranja 127-letno tradicijo.

SMS-sporočilo na 2929: RMV P B

Branislava Belovič, predsednica Pomurskega društva za boj proti raku, v katerem so uspešno zaključili projekt »Da, za zdravje«. Projekt je pod njenim vodenjem s svojo ozaveščevalno naravo o zdravem načinu življenja uspel v širšem slovenskem prostoru. Del projekta so predstavili tudi na nedavnem mednarodnem kongresu nutricionistov v Zadru in bili z njim prepoznani kot drugi najboljši na konferenci.

SMS-sporočilo na 2929: RMV P C


Kandidati za Pomurca oktobra 2016

Matjaž Farič, koreograf in plesalec, ki letos obeležuje 30. obletnico delovanja. Je prvi, ki je v Pomurje pripeljal edinstveni festival sodobnega plesa in ga tu s sodelavci ustvarja že več kot desetletje. Ob osebnem jubileju je začel ustvarjati tudi avtorski opus,  v sklopu katerega je po desetletju znova stopil na oder kot plesalec.

SMS-sporočilo na 2929: RMV P D

Boštjan Ošlaj, župnik pri Svetem Juriju ob Ščavnici, ki se je zavzemal in tudi sam veliko prispeval k temu, da so v kraju uredili hišo in njeno okolico, v kateri se zdaj izvaja socialnovarstveni program materinskega doma. Ošlaj si prizadeva tudi, da bi to res postal dom za matere v stiski in da bi bile te v kraju in pri domačinih dobro sprejete. Prvi materinski dom v Pomurju sicer lahko pri Svetem Juriju ob Ščavnici sprejme 8 mater z otroci.

SMS-sporočilo na 2929: RMV P E

Feri Lainšček, pisatelj in pesnik, dobitnik mnogih knjižnih nagrad, je pred dnevi na knjižne police postavil dve novi knjigi. Roman Češnjev cvet in pesniško zbirko Demon ljubezni. S pevko Ditko pa svoje besede širi po Sloveniji z razprodanimi glasbeno – literarnimi večeri. S svojim glasom sodeluje tudi v eni od njenih skladb, za katero je napisal besedilo in po kateri je naslovil zadnjo pesniško zbirko Demon ljubezni.  

SMS-sporočilo na 2929: RMV P F

Originalne glasovnice iz Vestnika in SMS-sporočila pričakujemo do 4. decembra
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Finalni izbor Pomurke in Pomurca leta 2016 - Začenjamo finalni izbor Pomurke in ... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca decembra 2016 - Pred nami je še zadnji mesečni izbo... » več
Izberite Pomurko in Pomurca meseca oktobra 2016 - Pred nami je oktobrski izbor za... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca septembra 2016 - Pred nami je že septembrski izbor z... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca avgusta 2016 - Pred nami je avgustovski izbor za Pomu... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več