Akcije

Izbiramo Pomurko in Pomurca julija 2016ponedeljek, 18.07.2016

avtor: Pomurje.si
Pred nami je julijski izbor za Pomurko in Pomurca leta. Najprej povejmo, da ste za Pomurko meseca junija izbrali Naj prostovoljko do 19 let po izboru Mladinskega sveta Slovenije Saro Zamuda, za Pomurca preteklega meseca pa prejemnika priznanja za posebne dosežke na natečaju Prostovoljec leta Mladinskega sveta Slovenije Matjaža Jureša. Tu pa so že naši julijski predlogi.
Kandidatke za Pomurko meseca julija 2016 so:

Viola Bertalanič, predsednica Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev Murska Sobota uspešno povezuje in vodi pomurske upokojence in skozi različne projekte zagotavlja prepoznavnost njihovega dela. Situacijo sprejema skozi širok zorni kot; od tega, da gleda na situacije z različnih aspektov, zlahka njeno mnenje prepoznaš, če ga že ne izrazi popolnoma eksplicitno. Njeno koraki pri delu so odgovorni. Kljub temu pa, da ji vzame ta funkcija veliko časa ( ne le nekaj ur tedensko), pa je tudi babica s svojimi vnuki, ki jim rada nameni tudi tisti prosti čas. Še vedno pa še njeni konjički : uspešna balinarka v domačem društvu; za dušo pa še njene likovne umetnine.

Helena Antolin Tibaut, predsednica Krajevne skupnosti Gaberje, ki je v okviru vsakoletnega praznovanja vaškega praznika spodbudila domačine, da so v sliki in besedi pripravili zgodovino te obmejne vasi. Tako je izpod peresa Dejana Sűča in drugih nastala izčrpna publikacija, v katero so zapisali tudi imena trenutno živečih Gaberčanov. Prav tako so pod njenim vodenjem letos gostili 11. mednarodno srečanje vasi Gaberje.

Valerija Perger, višja pedagoška svetovalka za šolstvo v Porabju, vidi v svojem delu tudi poslanstvo ohranjanja maternega jezika med porabskimi Slovenci. Delo pedagoške svetovalke opravlja več kot 20 let, v teh letih pa je stkala nemalo vezi med porabskimi in prekmurskimi šolami ter ljudmi. Za njo je tudi že 10. jubilejna poletna šola slovenskega jezika na slovenski obali, letos pa so v Porabju gostili tudi srečanje slovenskih učiteljev iz zamejstva.

Kandidati za Pomurca julija 2016 so:

Matej Štuhec, prejemnik nagrade Pomurske izobraževalne fundacije za najboljšo doktorsko disertacijo v Pomurju v 2015. Doktoriral je z delom Epidemiologija, farmakoepidemiologija ter primerjalna učinkovitost in sprejemljivost zdravil za zdravljenje hiperkinetične motnje otrok in mladostnikov, dela pa na področju ustreznosti zdravljenja z zdravili, ki je za bolnike nujno potrebno. Je mednarodno priznan strokovnjak na tem področju. S svojimi znanstvenimi in raziskovalnimi objavami sodi med najuspešnejše slovenske raziskovalce.

Matjaž Malok
, maturant Gimnazije Murska Sobota, letošnji državni absolutni prvak iz geografije za srednje šole. Je tudi nosilec bronaste in srebrne medalje iz geografskih olimpijad v Krakowu 2014 in v Moskvi 2015. Zaradi predpisov se letos ne bo smel udeležiti geografske olimpijade avgusta v Pekingu, je pa konec junija zastopal Slovenijo na balkanski olimpijadi v Srbiji, kjer je dosegel srebrno odličje.

Robert Vukan
iz Gornje Radgone, ki je bil član slovenskega sodniškega moštva na minulem evropske nogometnem prvenstvu, deloval je kot stranski sodnik Slovenci so sodili četrtfinale evropskega prvenstva in na tekmovanju delili pravico kar na štirih tekmah. Za vsako srečanje so dobili visoke ocene, kar je lep obet za prihodnost. Vukana ob takih predstavah čakajo vsaj še štiri leta delovanja na najvišji ravni. Letos je Vukan ob četrtfinalu evropskega prvenstva že sodil polfinale lige prvakov in evropske lige. 

Za Pomurko in Pomurca meseca boste lahko glasovali vse do 31. julija, in sicer z originalnimi glasovnicami iz Vestnika, in s pošiljanjem SMS sporočil. Uporabniki Telekoma in Debitela boste lahko glasovali tako, da pošljete SMS na 2929. Cena povratnega sporočila je 0,417 evra. Za Violo Bertalanič glasujete tako, da pošljete na 2929 SMS-sporočilo RMV P A, za Heleno Antolin Tibaut RMV P B, za Valerijo Perger pa RMV P C. Za Mateja Štuheca glasujete tako, da pošljete na 2929 SMS-sporočilo RMV P D, za Matjaža Maloka RMV P E in za Roberta Vukana RMV P F.

Tudi letos pričakujemo vaše predloge za Pomurko ali Pomurca meseca z utemeljitvijo. Pošljete jih lahko na elektronski naslov izbor@murskival.si ali po navadni pošti na naš naslov: Radio Murski val, Arhitekta Novaka 13, Murska Sobota, s pripisom Za Pomurko in Pomurca meseca. 
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Finalni izbor Pomurke in Pomurca leta 2016 - Začenjamo finalni izbor Pomurke in ... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca decembra 2016 - Pred nami je še zadnji mesečni izbo... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca novembra 2016 - Pred nami je že novembrski mesečni ... » več
Izberite Pomurko in Pomurca meseca oktobra 2016 - Pred nami je oktobrski izbor za... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca septembra 2016 - Pred nami je že septembrski izbor z... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Stražnice, sončni mrk in kruci Vasi na skrajnem severu Goričkega skrivajo še veliko zanim... » več
Šole prazne, otroci doma V večini šol po Pomurju danes na dan stavke ni pouka, so p... » več
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več