Akcije

Izbiramo Pomurko in Pomurca avgusta 2016torek, 16.08.2016

avtor: Pomurje.si
Pred nami je avgustovski izbor za Pomurko in Pomurca leta. Najprej povejmo, da ste za Pomurko meseca julija izbrali predsednico Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev Murska Sobota Violo Bertalanič, za Pomurca julija pa nogometnega sodnika Roberta Vukana. Tukaj pa so že naši novi predlogi, za katere lahko tokrat glasujete.
Kandidatke za Pomurko meseca avgusta 2016 so: 

Sonja Horvat
, predsednica Romskega kulturnega in turističnega društva Pušča, ki je že 3. uspešno izvedlo Romsko golažijado. Z njo je Horvatovi uspelo obuditi pozabljeno romsko kulinariko in povezati Rome z večinskim prebivalstvom. Tudi sama zapisuje avtohtone recepte romske kulinarike in si prizadeva, da bi se v čim večji meri uveljavili v restavracijah, gostiščih in vsakodnevni kuhi.

Urška Juteršnik
, odlična košarkarica, nekdanja članica Ženskega košarkarskega kluba Pomurje, ki je z omenjenim klubom dosegala lepe uspehe že v mlajših starostnih kategorijah, nadaljuje svojo pot tudi med starejšimi košarkaricami. Konec prejšnjega meseca je nastopala v članski študentski košarkarski reprezentanci Slovenije na Evropski univerziadi v Zagrebu. To je bil njen drugi uradni nastop za slovensko reprezentanco na uradnih evropskih tekmovanjih. Poleg tega je že igrala za kadetsko reprezentanco Slovenije na evropskem prvenstvu v Romuniji.

Tjaša Kos, vodja Kulturnega in izobraževalnega društva Kelih iz Križevec pri Ljutomeru. Društvo predstavlja kulturo, izobraževanje ter vinsko kulturo kot dragocenosti in tradicijo na območju Prlekije in na Slovenskem. Med prireditvami, ki jih prirejajo je Salon Jeruzalem, ki so ga uspešno pripravili tudi letos. Zadnja leta si še posebej prizadevajo za prepoznavnost tradicionalne prleške gibanice in bodo v okviru praznika občine Križevci tudi letos organizirali prireditev Prleška gibanica 2016, na kateri bodo izbrali najboljše sladice.

Kandidati za Pomurca avgusta 2016 so:

Judoist Adrian Gomboc iz Rakičana, član kluba Sankaku iz Celja. Gomboc je na olimpijskih igrah v Riu de Janieru osvojil odlično peto mesto. Že šest let živi in trenira v Celju. V Braziliji se je uvrstil v polfinale, a izgubil boj za finale. Njegovo peto mesto je najboljša dosedanja pomurska uvrstitev na olimpijadah.

Matjaž Ostrc, letošnji dobitnik prestižnega naslova Obrtnik leta 2016 po izboru Območne obrtno podjetniške zbornice Ljutomer, lastnik družinskega podjetja Ostrc, ki se ukvarja z izdelavo kovinskih konstrukcij in zaposluje 10 ljudi. Nadaljuje družinsko tradicijo obrtništva, ki se je v njegovi družini začela leta 1975. Večji del izdelkov izvozijo v države Evropske unije, pa tudi v druge države po vsem svetu.

Dubravko Baumgartner, umetniški vodja priznane mednarodne likovne kolonije Lindart se je podpisal tudi pod 21. srečanje umetnikov v Lendavi. Kolonijo, ki je ena najzanimivejših te vrste zaradi ustvarjanja v dvojicah, spremlja od njenih začetkov, že nekaj let pa jo tudi uspešno vodi. Doslej se je kolonije udeležilo več kot 120 mladih ustvarjalcev iz različnih koncev sveta.

Za Pomurko in Pomurca meseca boste lahko glasovali vse do 28. avgusta, in sicer z originalnimi glasovnicami iz Vestnika, in s pošiljanjem SMS sporočil. Uporabniki Telekoma in Debitela boste lahko glasovali tako, da pošljete SMS na 2929. Cena povratnega sporočila je 0,417 evra. Za Sonjo Horvat glasujete tako, da pošljete na 2929 SMS-sporočilo RMV P A, za Urško Juteršnik RMV P B, za Tjašo Kos pa RMV P C. Za Adriana Gomboca glasujete tako, da pošljete na 2929 SMS-sporočilo RMV P D, za Matjaža Ostrca RMV P E in za Dubravka Baumgartnerja RMV P F.

Še vedno pa lahko kandidate in kandidatke za Pomurca ali Pomurko leta predlagate tudi vi. To storite tako, da svoj predlog z utemeljitvijo pošljete na naš naslov izbor@murskival.si ali po navadni pošti na naš naslov: Radio Murski val, Arhitekta Novaka 13, Murska Sobota, s pripisom Za Pomurko in Pomurca meseca. 
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Finalni izbor Pomurke in Pomurca leta 2016 - Začenjamo finalni izbor Pomurke in ... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca decembra 2016 - Pred nami je še zadnji mesečni izbo... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca novembra 2016 - Pred nami je že novembrski mesečni ... » več
Izberite Pomurko in Pomurca meseca oktobra 2016 - Pred nami je oktobrski izbor za... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca septembra 2016 - Pred nami je že septembrski izbor z... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več