Akcije

Izbiramo Pomurko in Pomurca aprila 2016petek, 22.04.2016

avtor: Murski val
Pred nami je aprilski izbor za Pomurko in Pomurca leta. Najprej povejmo, da ste za Pomurki meseca marca izbrali novi lastnici Doma Kuzma Melito Ficko in Jožico Baša, za Pomurca preteklega meseca pa zmagovalca pomurske Salamiade Milana Kolarja. Tukaj pa so že naši aprilski predlogi:
Kandidatke za Pomurko aprila 2016

Ines Zorec
iz Gornje Radgone, prejemnica nagrade Mladinskega sveta Slovenije za svoje diplomsko delo z naslovom Socialna vključenost mladih v občini Gornja Radgona. V nalogi je celovito preučila stanje v občini na področju mladih, raziskovala je prave potrebe, želje, pobude in mnenja mladih o njihovem položaju v občini in sklenila delo s celovitim spiskom predlogov za večjo socialno vključenost mladih, ki predstavljajo ključne ugotovitve za pripravo celovite strategije za mlade v Gornji Radgoni.

Felicita Heric Taškov, ki je z  otroškim pevskim zborom Glasbene šole Murska Sobota na državnem tekmovanju otroških in mladinskih pevskih zborov v Zagorju ob Savi dosegla drugo najboljše mesto v državi ter zlato priznanje z odliko. Zbor je prepričal s kakovostnim nastopom. Zanimivo je, da se sestava zbora vsako leto spreminja, v njem pa pojejo otroci različnih starosti in ne le učenci glasbene šole.

Beata Lazar, direktorica Galerije – Muzeja Lendava, poudarja, da so uspehi galerijskih in muzejskih dejavnosti ter odmevne razstave in prireditve na lendavskem gradu ali v lendavski muzejski depandansi predvsem rezultat timskega dela in podpore vseh zaposlenih v Galeriji-Muzej Lendava. V preteklih letih so se pri njih zvrstile razstave Rembrandta, Goye in Picassa ter drugih svetovnih velikanov, trenutno so na ogled grafije Joana Miroja. Ustanova je v zadnjih letih pod njenim vodstvom postala tudi pomemben povezovalni dejavnik na področju oživljanja židovske kulture in zgodovine v Lendavi, pa tudi kulturni most med Lendavo in Budimpešto. 


Kandidati za Pomurca aprila 2016

Jožef Smej
, upokojeni mariborski pomožni škof je prejel odlikovanje predsednika države red za zasluge za življenjsko delo in bogat prispevek k duhovni nacionalni kulturi Slovencev. Življenjsko delo prekmurskega duhovnika, teologa, pisatelja, pesnika, prevajalca, raziskovalca in cerkvenega zgodovinarja je obsežno in raznovrstno, pri čemer se je posebej posvečal prav rodnemu Prekmurju oziroma  življenju na območju nekdanje madžarske dekanije, imenovane Slovenska okroglina. Bibliografija njegovih del obsega več kot 150 enot in ni rečeno, da se ne bo še povečala, saj Smej kljub svojim 94 letom še piše.

Samo Budna, ki letos zaznamuje 25 let uspešne glasbene poti. Začel jo je kot violinist v Marko bandi, nadaljeval s skupino Posodi mi jürja, nato pa se odločil za samostojno glasbeno pot in leta 2009 izdal album Manj je več, pred letom dni pa še album Za nazaj in za naprej ter zanj požel odlične kritike strokovne javnosti. Za skladbo Sončna hiša, za katero je sam napisal melodijo, za besedilo je poskrbel Feri Lainšček, je pred petimi leti na Slovenski popevki dobil nagrado strokovne komisije za obetavnega avtorja in izvajalca. V domačem Ljutomeru je ob srebrnem jubileju s svojimi glasbenimi prijatelji pripravil nepozaben koncert in navdušil številno občinstvo.

Branko Šömen, jubilant, ki je nedavno praznoval 80 let. Avtor več deset romanov, slikanic in knjig za otroke, filmskih in televizijskih scenarijev, kritik in pesniških zbirk, je znan tudi kot pisec humoresk. Na festivalih humorja in satire je bil za svoj humor tudi nagrajen, v nekdanji Jugoslaviji tudi z zaporom. Šömnova najnovejša knjiga je zbirka njegovih najljubših humoresk z naslovom Prvi april.


Za Pomurko in Pomurca meseca boste lahko glasovali vse do 1. maja, in sicer z originalnimi glasovnicami iz Vestnika, in s pošiljanjem SMS sporočil. Uporabniki Telekoma in Debitela boste lahko glasovali tako, da pošljete SMS na 2929. Cena povratnega sporočila je 0,417 evra.

Za Ines Zorec glasujete tako, da pošljete na 2929 SMS-sporočilo RMV P A, za Felicito Heric Taškov  RMV P B, za Beato Lazar pa RMV P C. Za Jožefa Smeja glasujete tako, da pošljete na 2929 SMS-sporočilo RMV P D, za Sama Budno RMV P E in za Branka Šömna RMV P F.


 
Tudi letos pričakujemo vaše predloge za Pomurko ali Pomurca meseca z utemeljitvijo. Pošljete jih lahko na elektronski naslov izbor@murskival.si ali po navadni pošti na naš naslov: Radio Murski val, Arhitekta Novaka 13, Murska Sobota, s pripisom Za Pomurko in Pomurca meseca.
oglasno sporočilo
Ocena
Ocena
Komentiraj
Ni komentarjev.
Finalni izbor Pomurke in Pomurca leta 2016 - Začenjamo finalni izbor Pomurke in ... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca decembra 2016 - Pred nami je še zadnji mesečni izbo... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca novembra 2016 - Pred nami je že novembrski mesečni ... » več
Izberite Pomurko in Pomurca meseca oktobra 2016 - Pred nami je oktobrski izbor za... » več
Izbiramo Pomurko in Pomurca septembra 2016 - Pred nami je že septembrski izbor z... » več
E-NOVICE
Prijavite se na pomurske elektronske novice.
POŠLJI
VESTNIK
NAJBOLJE OCENJENO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več
NAJBOLJ KOMENTIRANO
Zamenjava v vrhu SV: Pomurec Alan Geder nov načelnik generalštaba Vlada je na predlog ministrice za obrambo Andreja Katič raz... » več